[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Pechowy Piątek..Kontrola - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam Panowie! Mam taki spory problem może ktoś się orientuje jakie moge mieć konsekwencje z tego..? Wiec tak zaczynając od początku w piątek miałem kontrole BAGie. Przetrzepali mi papiery i miałem wystawiona urlopówke na 3 tarczki bo były przegięte(znalazł tarczki i urlopówke). Dostałem 50euro mandatu a chciał 75 i z tego co mi powiedział ze firma dostanie 300euro..Jak to wygląda rzeczywiście moze ktos juz miał taki problem prosze o wszystkie rady porady i sugestie..Pozdrawiam Ciepło...
Wyrzucaj tarczki, jak już chcesz robić takie rzeczy...
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Wyrzucaj tarczki, jak już chcesz robić takie rzeczy
oczywiście
Jak można wozić ze sobą tarczki, a jednocześnie mieć urlopówkę na dni w których te tarczki były używane, dla mnie to jest tak oczywiste, że aż banalne, jak nie umiesz kombinować to nie kombinuj, bo widzę że nawet nie znasz podstaw przepisów
Ja nie krytykowałbym kolegi za to, że nie umie kombinować, ale zagłębiłbym się w to, co było powodem przegięcia na tarczkach (domyślam się, że chodzi o czas jazdy). Jeśli przekroczyłeś czas jazdy, to trzeba było kombinować z opisaniem tarczek przy okazji dopisując 12/561/2006, bo przecież niemiecki inspektor nie musi znać polskiego, a ten symbol mu powie, że powołujesz się na odpowiedni artykuł rozporządzenia, który w wyjątkowych sytuacjach pozwala przekroczyć czas jazdy. Jeśli pracodawca nakazał Ci przeciągać czas jazdy, to pora go zmienić na innego lub postawić sprawę jasno, że jeździsz według przepisów, a jeśli sam o to nie zadbałeś, aby odpowiednio wcześniej zjechać na parking, to teraz sam możesz sobie pluć z brodę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości