Witam
szukam jakiejś spedycji która by mi przewiozła 24t rozdrobnionego materiału stalowego pakowanego w big bagi na paletach EUR
z Dniepropietrowska (UA) do Wielunia (PL).
i napisałem zapytanie ofertowe do jednej z wiekszych spedycji i dostałem taka odpowiedź:
"Szanowni Państwo!
Dziękujemy za Państwa zapytanie transportowe oraz zainteresowanie naszymi usługami.
Specjalizujemy się w transporcie całopojazdowych (FTL) standardowych ładunków.
Transport specjalistycznym taborem możemy zaoferować jedynie na wybranych relacjach.
Niestety profil naszych usług nie pozwala na zrealizowanie Państwa zapytania.
Jeżeli w przyszłości będą Państwo mieli zapotrzebowanie na standardowe transporty całopojazdowe (FTL) jesteśmy do Państwa dyspozycji."
I teraz nie wiem o co im chodzi co to jest ten transport FTL?
myślałem że ładunek 24t to juz jest "całopojazdowy"
Może ktoś mi wyjaśni o co tu chodzi, może polecacie jakieś firmy które by spełniały moje warunki?
Pierwszy zamierzam załatwiać taką kwestię dlatego sie pytam
To taki ładunek, którego podjęcie wyklucza możliwość zabrania innego.
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
FTL - Full Truck Load, czyli ładunek całopojazdowy, nie wyklucza on w 100% zabrania innego ładunku na daną przestrzeń ładunkową, gdyż jedną z jego podstawowych cech jest to, że klient niezależnie od posiadanej ilości towaru płaci za wykorzystanie całej powierzchni ładunkowej - czyli FTL,
Co do samego meritum przywiezienia tego ładunku, poszukaj firm transportowych, które jeżdżą na wschód, i im wyślij zapytanie ofertowe, zawsze lepiej zapytać u bezpośredniego kontarhenta niż korzystać z usług pośrednika jakim jest spedycja.
Witam ponownie
inna spedycja do której napisałem odpisała mi że koszt transportu 24t na tej trasie (niecałe 1400km) wyniesie 1250EUR.
ciężko mi powiedzieć czy to dużo czy mało bo nie mam zbytnio rozeznania.
Może ktoś poleci jakieś polskie firmy jeżdżące w tamtym kierunku, może one są tańsze?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości