Czesc koledzy, zastanawia mnie pytanie, czy zmieniło sie cos w kategorii praca na busa/solowke? Otoz jest taka sprawa, ze w tym roku zrobiłem prawko, nie chce kolejnych wakacji spedzac na magazynie, lecz postanowiłem ze moze poszukam czegos jako kierowca, zaopatrzeniowiec? Wogole mam jakies szanse złapac cos jako swiezak?
a drugie pytanie, to czy jest sens zbierac na kategorie C, ile mozna zarobic na solowce?
_________________ - Co nas łączy?
- Miłość do Ciężarówek która nigdy sie nie skończy..
Nie czuję się zbyt uprawniany do odpowiedzi na to pytanie, z racji mojej niewielkiej wiedzy w tym temacie, ale odp.: Koszty zdobycia uprawnień na transport drogowy nie różnią się znacznie miedzy kategorią prawa jazdy C i C+E, gdyż głównym problem jest KW.
Na solówkach pracy można szukać w hurtowniach, składy budowlane, przy rozwożeniu mebli, itp.
dlaczego nie...jak dobrze trafisz to możesz zarobić nawet tak samo jak na zestawie...nabędziesz doświadczenia itp itd..jak tak zaczynałem i trafiłem baardzo dobrze...kupiłem gazetę z ogłoszeniami..zadzwoniłem..miałem szczęście...
-w 2008roku miałem 900pln od kółka(pon-piątek-po UE)
Ogromne dzieki, czyli poraz kolejny rozumiem, ze lepiej wziac gazete w reke, przegladac ogłoszenia na internecie, pytac znajomych, bo czesto to lepiej wyjdzie, niz opinie " nie ma pracy, go.. zarobisz ".
A jak to jest z ta kwalifikacja wstepna na C? Dalej tyle samo kosztuje?
I czy ciezko o firme ktora ma auta do 7,5t DMC?
KW To około 5k zł, mając ja zaliczoną nie ma ograniczeń tonażowych ze względu na wiek. Takie ograniczenia wynikają z KW przyspieszonej, ale to jeszcze teoretyczna sprawa;)
A jeszcze takie pytanko, idzie utrzymać rodzine z jazdy na solowce, zeby nie jezdzic po całej PL, tylko zeby zjezdzac na noc do domu, raz na jakis czas noca jezdzic, taki system by mi najbardziej odpowiadał, ale czy wogole mozna jeszcze taka prace znalezc?
GG: 0
można ja w lipcu zdałem prawo jazdy kat c od listopada szukałem pracy i znalazłem mam 2,5 - 2,8 tys na rękę co dziennie jestem w domu do godziny 11- 12 w południe dodam ze zaczynam w nocy :PP
Witam.
Z pracą jest różnie. Wszystko zależy jak trafisz. To jedno z pytań na które odpowiedzi mogą płynąć jak rzeka.
Poza tym jesteś w Warszawy. Więc nie licząc GOP to największy ośrodek zatrudnienia.
Powodzenia
_________________ Gumisie, Lubisie ... lubie wszystkie misie
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości