Cześc wam mam małe pytanko które mnie nurtuje już od dawna a za niedługo sam siądę za kierownicą tzw.TIR-a , a mianowicie ile waży koło w ciągniku z przodu a ile w naczepie i czy jest możliwośc wymiany koła z przodu samemu chodzi mi o koło w rozmiarze 22,5" 315/70 oczywiście rozmiar to tylko mój przykład.
Z góry dzięki za wypowiedzi i jakieś cenne porady z wymianą tak na przyszłośc
A może mi ktoś napisac ile waży koło jak z przodu tak i w naczepie bo wszedłem na ten linka ale nieznalazłem nic co by mówiło o wadze acha i jeszcze można to koło zmienic samemu czy trzeba we dwóch jak to jest napiszcie szczerze odpowiedzi bardzo mi zależy
koło waży około 100kg, można zmienić samemu, ale jak potrafisz znaleźć chętnych do pomocy lub jeszcze lepiej kogoś kto za Ciebie to zrobi, to Twoja zasługa.
Dziękuje wam za wypowiedzi mysle ze w przyszłości poradze sobie sam z wymianą koła bo 100 kg no nie jest chyba znów tak dużo bynajmniej tak mi się wydaje.
Marix więc sameu nato wychodzi że niedam rady narzuci na szpilki koła ??
Więc mam takie pytanko jak ty sobie z tym radzisz ale tak szczerze to jak zmienic przebite koło np. z przodu samemu bo Cyryl pisze ze można amemu ty znów piszesz ze nie można jak to jest wkońcu tak naszczerze
Marix więc sameu nato wychodzi że niedam rady narzuci na szpilki koła ??
Cytuj:
Konik1984 - chyba nie sądziłeś, że uniesiesz te 100kg o własnych siłach
A skąd my możemy wiedzieć ile Ty masz siły i czy dasz rade? Mój Ojciec na przyczepę wrzucał sam koło, a to trochę wyżej niż te kilka centymetrów, żeby na szpilki wsadzić, a żadnym koksem nie jest więc to raczej zależy od człowieka, ale myślę że przeciętny facet spokojnie sobie poradzi
Dla mnie uniesienie 50kg to już sporo, 100 nie próbowałem.
Poza tym unieść tak po prostu, a unieść zapierając je o coś (czyli praktycznie wturlać pionowo) to też różnica. Jeżeli twój tata wrzucił je tak normalnie to szczerze gratuluję - przeciętniak tego na pewno nie zrobi
Jakby nie było - przy pomocy prostej dźwigni da się to zrobić bez zbędnego obciążania się, także bez obaw - każdy powinien dać sobie radę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 3 gości