Tak, oba są od ciśnienia powietrza. Jeden pokazuje ciśnienie w I-wszym obwodzie a drugi w II-gim
Gdy wskaźnik dojedzie do zielonego pola, powinno się już dać ruszyć, ale lepiej zaczekać aż dojdzie do połowy zielonego pola, wtedy możesz spokojnie jechać.
Ciekawi mnie zalepiona kontrolka, od czego ona jest
Witam jestem zielony w tym temacie ale ciekawi mnie dlaczego niektóre pojazdy mają tylko 1 wskaźnik ciśnienia powietrza a inne 2. Np magnum z 2002r ma jeden wskaźnik powietrza.
witam.renault np. ma jeden wskażnik i jeden czujnik na zegar pokazujący ciśnienie ale poza tym czujnikiem ma takze dodatkowo trzy czujniki ciśnienia podłączone bezpośrednio pod każdy z obwodów i zapalające kontrolke i brzeczek ostrzegawczy. Takze zegar pokazuje średnie ciśnienie we wszyskich obwodach bo czujnik na zegar jest podłączony do zaworu który rozdziela powietrze do poszczególnych obwodów a oprócz tego każdy z obwodów ma własne zabezpieczenie informujące o małym ciśnieniu.pozdrawiam.
_________________ SPEC.RENAULT TRUCK, VOLVO..DĄBROWA NAD CZARNĄ WOJ ŁÓDZKIE DK74 TEL. 509-036-498
-WYJAZDY NA AWARIE ELEKTRYKI I ELEKTRONIKI RENAULT I VOLVO- ADBLUE, APM, DEFEKT 200,DEFEKT WTRYSKU,DEFEKT IMMOBILIZERA,WYŁ.IMMOBILIZERA, ITP.). zapraszamy do grupy: https://www.facebook.com/groups/235395747040110/
Mam przykładową fotke zegarów magnumki . Sądze że może być 1wskaźnik podwarunkiem że reszte wyświetla komputer pokładowy, lub jeszcze wskaźnik pokazuje średnie ciśnienie.
A jak wogule wyglądają te kontrolki od powietrza? niskiego ciśnienia i zbyt wysokiego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 5 gości