[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Skrzynia Fh12 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Skrzynia Fh12
Post Wysłano: 11 sie 2009, 18:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: golf

Mam prośbę mogłby ktoś wrzucić fotkę rozkladu biegów z fh12 2004 rok, i opisać jak te biegi się tam wrzuca tzn. jak z się robi przebitkę z małej skrzyni na duża i jak sie wrzuca połówki, bo widziałem zdjęcie skrzyni fh - acza i troche to strasznie wygląda - tam na rozpisce jest tylko 5 biegów i jakby bieg z biegiem na jednym miejscu.

tylko proszę się nie śmiać dopiero zaczynam, dodam ze jeździłem 1,5 roku tandemem Mana z 97 i tam było wszystko jak białe na czarnym,

z góry dzięki za odpowiedź

Post Wysłano: 11 sie 2009, 19:20

viewtopic.php?f=43&t=8719&hilit=schematy+bieg%C3%B3w

Przełączasz "języczkiem" na przodzie lewarka. Dół - dolna skrzynia, góra - górna skrzynia.

Post Wysłano: 11 sie 2009, 20:29

Użytkownik

Użytkownik

ten watek przeczytałem dokladnie

mam tylko jedno jeszcze pytanie

połówki jak tam wchodzą?

Post Wysłano: 11 sie 2009, 20:54

Cytuj:
połówki jak tam wchodzą?
Jedziesz np. na 6. Wciskasz sprzęgło, przełącznik z lewej lub prawej strony lewarka (nie pamiętam) przełączasz do góry, puszczasz sprzęgło i masz połówkę.

Post Wysłano: 11 sie 2009, 21:06

Użytkownik

Użytkownik

Nie trzeba przełączac z wciśniętym sprzęgłem. Możesz to zrobic wcześniej, ale bieg wejdzie dopiero po wciśnięciu i odpuszczeniu sprzęgła.

Post Wysłano: 11 sie 2009, 22:03

Cytuj:
Nie trzeba przełączac z wciśniętym sprzęgłem. Możesz to zrobic wcześniej, ale bieg wejdzie dopiero po wciśnięciu i odpuszczeniu sprzęgła.
Tak, zapomniałem uwzględnić ten szczegół.

Post Wysłano: 19 sie 2009, 22:33

Użytkownik

Użytkownik

Tak mi się nasunęło jeszcze jedno pytanko:

Załóżmy że mam 6,5 bieg chce wrzucić na 7 to najpierw muszę wyłączyć "połówkę" a dopiero później wrzucić na 7, czy przy przełączaniu biegów połówka się sama kasuje?

Post Wysłano: 19 sie 2009, 22:38

Użytkownik

Użytkownik

Samo się nie zmieni. To nie automat. :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]