Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 sie 2009, 14:47

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam.
Ostatnio mam mały kłopot z napompowaniem kół w aucie dostawczym. Większość kompresorów ma maksymalne ciśnienie do 3,5. W naszych autach dostawczych - Renault Master, Iveco Daily i Fiat Ducato pompuje się kółka do 4,2.
Ostatnio pompowałem u gumiarza w Warszawie za co łaska.
A chciałbym mieć stacje blisko firmy, to jest Wrocław i bliskie okolice do max 10 km.
Pomożecie ?

Post Wysłano: 18 sie 2009, 23:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5839699
Samochód: tabaluga ^

Więc może polecić pompowananie aut przez kierowcow na 'pompach' ,choć niewiem jakie ciśnienie maxymalne ma np kompresor na stacji'orlen'?

Post Wysłano: 19 sie 2009, 10:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Cytuj:
Więc może polecić pompowananie aut przez kierowcow na 'pompach' ,choć niewiem jakie ciśnienie maxymalne ma np kompresor na stacji'orlen'?
mieszkam troszke dalej jak Wrocław bo w Białymstoku... i w mojej okolicy wszystkie stacje Orlenowskie spokojnie nabija 4,5atm, na Statoilach takie samo ciśnienie także nie jest problemem, także nie rozumiem skąd problem...

Post Wysłano: 19 sie 2009, 12:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Przeczytaj dokładnie co napisałem a dopiero zadawj wg. Ciebie retoryczne pytanie.
Jakbym bez problemu mógł napompować kółka na pierwszej lepszej stacji to bym się nie martwił. Niestety z tym mam problem. Ponieważ większość kompresorów na stacjach podaje ciśnienie do 3,5.
Przejeżdżam przez Wrocław około 3 do 4 razy w tygodniu. Kiedyś był odpowiadający mi kompresor na stacji BP na ulicy Karkonoskiej. Ale w chwili obecnej miejsce do pompowania przeniesiono. Natomiast ten kompresor dla ciężarówek gdzie pompowałem kółka jest już od pół roku popsuty. Nowy kompresor w nowym miejscu nie pierdnie wyżej 3,5. Zresztą na Shell - u w całym chyba mieście tak jest.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]