Witam
mam taki problem
podczas jazdy gdy zapali się EDC to samochód po chwili słabnie i gaśnie.i tak kilka razy podczas dnia potrafi zrobić.Dodam też ze ostatnio gdy go zimnego odpalam i ma inny głos "twardszy" to po chwili tez zapali się EDC.Zgasze go i zapale ponownie i tak kilka razy aż bedzie mieć "normalny" głos to wtedy EDC się nie zapala i jest ok.co może być tego przyczyną??
Sprawdzałem i nic.Dzisiaj na odcinku kilku km zgasł 8razy.Zaczął się trząść i zapaliło sięEDC i silnik zgasł.Jutro pojade jeśli bedę mieć czas sprawdzić pompę paliwową(kiedyś była już robiona) może oni pomogą.
Sprawdzałem wszystkie kabelki co są przy pompie.Dzisiaj był u mnie mechanik od pomp z komputerem podobnym do EKG serca(takie wykresy) i sprawdzał kilka godzin i jak na złość dzisiaj cały dzień było ok.i nic nie wykrył gdy będzie się palić EDC to on wtedy tym urządzeniem mówi ze napewno znajdzie awarię i jestem z nim umówiony ze jak się zapali i zgaśnie samochód to zostawie samochód z włączonym zapłonem i on przyjedzie sprawdzić.jak uda się naprawić to napewno napiszę co i jak.
byłem na komputerze(nie w servisie)jak kiedyś bylem w servisie to znajomy to samo zrobił co oni i to samo powiedział tylko ze servis wziął 500zl a znajomy 70zł.i powiedzieli ze coś z pompą więć dzisiaj był pan od pomp.ale nic nie stwierdził bo nie zapaliło się EDC i nie może nic zrobić.jak będzie się palić to wtedy sprawdzi
Ja byłem u znajomego na komputerze, to pokazał mi dokładne daty i godziny zapalenia się EDC. Pokazał również jakie spalanie miał w 'trybie awaryjnym' gdy zapalało się EDC. Wtedy akurat miałem awarie czujnika ciśnienia doładowania.
Witam
no więc Man raczej juz zrobiony.Naprawiona została pompa paliwowa(wymienione sekcje na nowe)i dalej było tak samo.a póżniej znowu przyjechał Pan z komputerem i znalazł co było.czujnik od temperatury płynu który znajduję się z prawej strory pompy paliwowej troche nad nią nie miał przejścia i czasami przerywał przejście i pokazywał złą temperature czasami za dużą wartośc a czasami za małą i dlatego pokazywało sie EDC.jak narazie 2 dni było ok.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości