[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
jaką 12 tonówkę?? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 cze 2009, 19:42

Użytkownik

Użytkownik

Witam , jaką wybralibyście 12 t , powiem ze preferuje dafa lub iveco z przyczyn cenowych

Post Wysłano: 22 cze 2009, 20:24

Pod jaką zabudowę i do jakiej kwoty ?

Post Wysłano: 22 cze 2009, 21:39

Użytkownik

Użytkownik

kontener lub izoterma 150-160 tyś

Post Wysłano: 22 cze 2009, 22:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: iveco eurocargo '08,Ducato 2.8 JTD

Iveco wyjdzie taniej,a jeżeli myślisz o przestrzeni wewnątrz,to przy wysokiej kabinie-bezapelacyjnie wygrywa z konkurencją w odpowiednikach modeli tej kategorii....Mając 187cm stoję wyprostowany między fotelami.

Post Wysłano: 22 cze 2009, 22:19

Użytkownik

Użytkownik

Czytałem jakiś czas temu artykuł, że od kilku, jeśli nie kilkunastu lat, Iveco Eurocargo na przemian z Mercedesem Atego to liderzy w sprzedaży samochodów w tym segmencie. Myślę, że to o czymś świadczy ;)

Post Wysłano: 23 cze 2009, 13:38

W tym segmencie ciężarówek, zdecydowanie polecam MAN-a TGL.

MAN TGL: http://etransport.pl/gielda.oferta.4728 ... 0_tgl.html

Post Wysłano: 23 cze 2009, 14:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4725365
Samochód: Mercedes Actros

Powiem tylko tyle.
Nasza firma kupiła iveco eurocargo - wlasnie 12 tonówke.
Mieli do wyboru atego i iveco.
Poszlismy na cene, wzieli iveco.
Po raz pierwszy (na wlasnych kołach) nasze iveco trafiło na serwis po 2 tyg. od odbioru.
Następnym razem niestety na serwis (3 tyg. pozniej) kierowca nie dal rady zjechac na wlasnych kolach.
Od nowosci (końcówka '07r) eurocargo zjezdzalo do serwisu z awarjami 9 razy.
Nie chce się rozpisywac co dzialo sie na serwisie bo szkoda czasu zeby psuć sobie nerwy.
To tyle ode mnie.
Zycze udanego wyboru! ; ]

Post Wysłano: 23 cze 2009, 17:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 11522416
Samochód: Mercedes-Benz CLK 270

No my akurat na potrzeby transportu własnego mamy Atego 1224 końcówka 2007 r. Kabina największa duży plus, wygodnie, funkcjonalnie, nic nie trzeszczy. Jeśli chodzi o mechanike to póki co odpukać nic poważnego się nie działo. Jedyna wada to coś tam pukało i w ASO powiedzieli, że to mocowanie kabiny czy coś takiego i że to już taka wada produkcyjna :shock: (akurat gościu też bym podobnym i miał to samo). Tyle o Atego, o reszcie się nie wypowiadam bo nie miałem do czynienia.

P.S. Wcześniej mieliśmy Atego 1217, który rocznik to nie powiem, bo nie pamiętam, ale ta pierwsza generacja i też na ogół byliśmy zadowoleni. Jedyna poważniejsza awaria to przed granicą CH-D siadło turbo...

Post Wysłano: 23 cze 2009, 19:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

mój tata jeździ iveco eurokargo z 2007r i nie mamy z nim żadnego problemu. było dwa razy w serwisie. kabina jest wygodna. jest bardzo mocne.
jedyna wada to mały skręt.

Post Wysłano: 23 cze 2009, 22:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5123594
Samochód: Renault Master 150 dCi

Cytuj:
W tym segmencie ciężarówek, zdecydowanie polecam MAN-a TGL.

MAN TGL: http://etransport.pl/gielda.oferta.4728 ... 0_tgl.html
MAN jest bardzo drogim w eksploatacji samochodem, jeżeli samochód jest na gwarancji to jeszcze... Spalanie też do niskich nie należy, u mnie wyswietla 26L/100km.

W ciągu roku używania 3 razy odwiedził serwis, 2x skrzynia biegów, nie wiem dokładnie co tam się działo, za trzecim razem wizyta na serwisie byla spowodowana wymianą rolki od napinacza(?).

Z drugiej strony jest bardzo komfortowym samochodem, ale tak jak już mówiłem do najtańszych w eksploatacji nie należy...

Post Wysłano: 24 cze 2009, 0:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Cytuj:
za trzecim razem wizyta na serwisie byla spowodowana wymianą rolki od napinacza(?)
Przepraszam ze tak off topic ale napinacza czego rozrzadu

Post Wysłano: 24 cze 2009, 9:43

Użytkownik

Użytkownik

Raczej tak, nie pamiętam już dokładnie.

Post Wysłano: 24 cze 2009, 13:29

Cytuj:
MAN jest bardzo drogim w eksploatacji samochodem, jeżeli samochód jest na gwarancji to jeszcze... Spalanie też do niskich nie należy, u mnie wyswietla 26L/100km.

W ciągu roku używania 3 razy odwiedził serwis, 2x skrzynia biegów, nie wiem dokładnie co tam się działo, za trzecim razem wizyta na serwisie byla spowodowana wymianą rolki od napinacza(?).

Z drugiej strony jest bardzo komfortowym samochodem, ale tak jak już mówiłem do najtańszych w eksploatacji nie należy...
Najtańszy nie jest ale znam wiele firm które takich man-ów używają i nie mają powodu do narzekań. Dodam iż są to niewielkie firmy. Wszystko zależy od tego czy często auto się będzie psuło.

Post Wysłano: 24 cze 2009, 14:36

Użytkownik

Użytkownik

Jeżeli samochód będzie pokonywał długie dystanse do brał bym MANa, wygodny etc. Ale jak ma jeździć po miejscu to brał bym coś z niższej półki.

Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ]