Od niedawna jestem użytkownikiem Dafa 95xf 430 z 2000r. Ostatnio w trasie pojawił się problem ze skrzynią biegów, tzn. zablokowała się lewa strona skrzyni (nie mogłem wbić w normalny sposób biegów 1,2,5,6,R) biegi wchodziły po mocnym siłowaniu się z drążkiem biegów, taki objaw trwał przez kilka km jazdy w korku po czym sam ustąpił. Może ktoś już się spotkał z podobnym problemem i wie co jest jego przyczyną?? Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam wszystkich!!!
Kolego jak podniesiesz kabinę to zobaczysz lewarek który jest połączony z drążkiem ( tym który w końcu dochodzi do skrzyni biegów) za pomocą krzyżaka, postaraj się ten krzyżak napuścić jakimś olejem lub smarem i powinno pomóc- mi pomogło w podobnych objawach.
No wlaśnie nie nie wiem dokladnie w ktorym momencie to sie stalo, narazie nie powtorzyl sie problem, ale sproboje nasmarowac krzyzak, jak to sie powtorzy to napewno sie odezwe
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 2 gości