Mój ojciec całkiem się pozbywa i przenoszi się na solówkę ponieważ w pobliskiej fabryce robota się już skończyła i jelonek stoi bez czynnie a zaraz przyjdzie płacić OC
Ostatnio zmieniony 18 lut 2009, 17:24 przez jelcz 417, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps : Od tego Jelcza miesiąc temu urwała się naczepa
kiepska sprawa ale jakim prawem naczepa mogła odpiąć się od siodła przecież to jest prawie niemożliwe nawet grzybek przy naczepie nie może się urwać chyba że naczepa poszła razem z siodłem
Kolego jak to było??
wysłużony to wysłużony ja też mam jelonka tylko że skrzyniowego i przyczepa nie ma prawa się odpiąć nawet zaczepu nie wyrwie z ramy chyba że puszczą sworznie przy dyszlu ale nie ma w ogóle takiej opcji w każdym bądź razie to na pewno duże niebezpieczeństwo na drodze a błąd to niedopatrzenie kierowcy
Ciężko będzie naprawić pojazd w którym urwane zostało siodło, o ile jest to możliwe, swoją drogą piękne zdjęcie ja już nie widziałem kilka lat Jelcza z taką naczepą
_________________ Szybszy, nie znaczy lepszy.
B,C,E
GG: 6339605
Samochód: STAR 244 GBA Pożarniczy
Autocysterna pożarnicza z biornikiem wodnym o pojemnosći 18 000 litrów,motopompa o wydajnośći 800l/min, zabudowa wykonana przez firme Metalchem Kościan, typ pojazdu GCBM 18/8 - nowe oznaczenie SZC-18 .
_________________ Z wojskowym pozdrowieniem CZOŁEM
Poszukuję zdjęć Jelcza 417D z okresu lat 70-80 kiedy kabina z przodu miała kierunkowskazy po bokach maski(prostokątne).Najlepiej gdyby mi ktoś podrzucił kilka zdjęć wnętrza które miało podobne deski rozdzielcze co 300.
pozdro
_________________ dziękuje za uwagę
kat. B 14.04.2011
kat. C 21.03.2017
kat CE loading...
to jak się nazywał ten model ? króty miał kierunkowskazy na kabinie i nie taką maskę "Łączoną"?
te modele często były modernizowane właśnie przez te późniejsze nowsze kabiny..kurde..wiem o czym pisze na CEMBECIE jeździł taki JELCZ ale to było 10 lat temu a potrzebuje zdjęcia do projektu modelu kart.
pozdro
_________________ dziękuje za uwagę
kat. B 14.04.2011
kat. C 21.03.2017
kat CE loading...
może przeglądałeś ten temat, ale na wszelki wypadek masz tu link. Na 1. i 2. stronie masz foty jelcza 640, z taką maską i drzwiami o jakiej mówiłem, ale tylko wywrotki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości