Ładna jest ta scania na ostatniej focie!!mam pytanko czy ta ostatnia scania na wszystkich tylnich osiach ma bliznaki??czy tylko na dwóch,a ostatnia sie podnosi
mam pytanko czy ta ostatnia scania na wszystkich tylnich osiach ma bliznaki??czy tylko na dwóch,a ostatnia sie podnosi
Wydaje mi się że żadna oś się nie podnosi A bliźniaki są na dwóch ostatnich osiach
Tak bliźniaki są tylko na dwóch ostatnich osiach. A jeżeli już sie jakas oś podnosi to ewentualnie ta środkowa, przed bliźniakami. Wydaje mi sie że jest to oś wleczona, ale mogę sie mylić. Pozdro
_________________ A,B,C - są. E-jeszcze w tym roku.
Marzenie, pasja, to nas w jedność połączyło.
Naturalna segregacja, to nas wyłoniło.!
Witajcie ! Grzebiąc po necie napotkałem bardzo fajną stronkę (francuską) z bardzo ciekawymi Krążownikami Jest tego dosyc sporo więc ją polecam chyba coś ponad 20 galerii więc każdy znajdzie tam coś dla siebie http://trucker04.rmcinfo.fr/index2.php
a między nimi znalazłem takie cacka
Po prostu koledzy zastanawiali się czy to jest 8x2/4 czy 8x4.
Hmmm. dobre pytanie. Wydaje mi się że 8x4 z kierowaną osią pchaną. Bo skoro miałaby być napędzana tylko jedna oś (8x2), to pozostałe miałyby pojedyncze koła, a nie bliźniaki.
Bo skoro miałaby być napędzana tylko jedna oś (8x2), to pozostałe miałyby pojedyncze koła, a nie bliźniaki.
Po czym wnioskujesz? ;>
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Według mnie lepiej się wtedy skręca takim pojazdem. Chociaż sam nie wiem... mechanikiem ani tym podobnym nie jestem, lecz przyszłym budowlańcem. Ale mniej kół jest ekonomiczniej, bo mniejsze koszty części i wymiany opon. Ale z drugiej strony nawet na oś wleczoną/pchaną można stosować bliźniaki ze względu na obciążenie, jakie muszą przenosić.
No właśnie, bywają wersje 6x2 (dla przykładu), które posiadają bliźniaki na dwóch osiach, mimo, że tylko jedna jest pędna - wszystko z powodu maksymalnego dop. obciążenia
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
EDIT
DODAM JESZCZE FOTKI TEJ SCANI NIEBIESKIEJ TYLE ŻE BEZ KANGURA
I jeszcze troche fotek tej Scani
(c)v8power.nl
Tu macie linka do fotek z Scania Longline fotek niechciałem dawać bo niekture były na forum i niechce powtórek. http://lkw-infos.net/scania-longline.htm
Scania Longline która miał okazje zrobić zdjęcie kolega Milo jest bardzo podobna do tej co pokazał kolega kalym
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości