Na 100% nieopłacalne. Nie wiem czy są w ogóle jakieś współczesne furgony oparte na ramie, a nie konstrukcji samonośnej. To rodzi chyba oczywiste problemy.
Aha. Dzięki chodziło mi o to że nasze Vario jest tak przerdzewiałe że w remont sie nie oplaca bardzo wkładać kasy bo na jednym za dwa tygodnie znowu wyszło, a narodził sie pomysł żeby przerobić. Dzięki.
Ależ panowie Nie rozglądacie się wokół siebie Np we Wrocławiu jeździ Iveco Daily eska przerobiona z furgonu na autolawetę. Troszkę takich wynalazków jeździ po Polskich drogach. Ostatnio widziałem Renault Mastera w zabudowie pełnej, kontenerowej pod kurierkę.
_________________ Życie jest piękne ! - powiedział Prosiaczek ... i rzucił się w przepaść.
GG: 0
Cytuj:
Ostatnio widziałem Renault Mastera w zabudowie pełnej, kontenerowej pod kurierkę.
Faktycznie. Zapomniałem. Te zabudowy są robione na płycie zwykłej furgonetki, tak jak kampery czy niektóre karetki. Wspomniany wcześniej Vario, który de facto ma być przerabiany, też jest dostępny z taką zabudową.
Kurcze akurat miałem przez 4 dni dostęp do niego mogłem zobaczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nowy Vario z silnikiem 160 konnym na 8T z cennika ze strony mercedesa kosztuje 39tyś z kawałkiem Euro. Rozstaw osi to 4,25.
EDIT
Znalazłem na alledrogo Mercedesa Vario 814 który był autobusem a jest z niego rama
Ja równiez swoje Iveco przerabialem z blachy na skrzynie. Oplacało sie i zadnych problemow z tym nie było. Kupiłem samą kabine i skrzynie z plandeką. Calą reszte mialem. Koszty wyszły mnie takie same jak stara blache chciał bym naprawiać (dzwon) a teraz pożytek większy
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości