Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
W przeciągu tego roku ma wejść kwalifikacja wstępna przyspieszona. 140h- 50% ceny.
takie pogłoski chodzą, ale są to tylko pogłoski.
czy jeżeli w przyszłym roku kwalifikacja wstępna nie będzie skrócona o 50%, czy kolega Misztal pokryje mi te 50% kursu czy jakieś 4500zł?
To nie są pogłoski tylko w projekcie ustawy o kierujących pojazdami wprowadzono kwalifikację wstępną przyspieszoną, zgodnie z wnioskiem strony społeczej. Pytanie kiedy ma wejść nowelizacja tej ustawy?
W przeciągu roku.
Nie wiem czy pokryje Cyryl 140 h KW. Chociaż 4,5 tys. jakoś łatwiej skombinować niż 9 tys. Będę myślał o tym później.
Myślę często że od strony pracodawcy nie mamy co liczyć na lojalki. Taki Sindbad na nikogo nie wyda siana. Przeliczcie sobie średnia kierowców to 50 osób x 9000 = 450000 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to tylko połowa kierowców jaką on posiada. dlatego to nie przejdzie!
Ale ciągle myślę i po rozmowie z pewnym przyjacielem doszliśmy do wniosku - przepisy szybko się zmienią.
a - nie ma na to kasy
b - nie ma na to terenu
c - nie ma taboru
d - nie ma doświadczonej kadry
e - jeżeli dróg nie potrafią wybudować to będą budowac ośrodki kilkuhektarowe???? w żyyyciu!
f - powstanie może 3 - 6 ośrodków w Polsce i tak jak na zachodzie się to odbywa będą wysyłane zaproszenia do firm przewozowych na doszkolenia swoich kierowców
g - część szkoleń pokryje unia a część będzie miała pokryć firma
h - i na końcu firma nie będzie wysyłać pracowników, bo nie ma na to czasu pracownik a pracować, nie ma na to pieniędzy a jak są to lepiej wydać na cubańskie cygara
i - i ten pomysł upadnie tak szybko jak się pojawił! no może nie do końca ale według mnie będzie tak zmodyfikowany że będzie przystępny dla przeciętnego kierowcy.
także głowa do góry!