Nie tak bardzo jak kiedyś chyba bynajmniej w mojej okolicy takowych nie ma a kiedyś były. Ogólnie w Polsce ich nie widziałem co innego na Węgrzech Słowacji itd
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Nie tak bardzo jak kiedyś chyba bynajmniej w mojej okolicy takowych nie ma a kiedyś były. Ogólnie w Polsce ich nie widziałem co innego na Węgrzech Słowacji itd
W Polsce trolejbusy jeżdzą tylko w 3 miastach,mianowicie: Gdynia, Lublin, i Tychy.
Mówicie o przewozie osób komunikacja miejska na stalych liniach, to tak prawie jak tramwaj. Na zdjeciach były przedstawione pojazdy do przewozu towarów róznej kategorii. Ciekawe jest jakie one miały trasy i jak to sie odbywało. Brawo dla siadypl za założenie takiego tematu bo pewnie wielu zainteresował. Pozdrawiam.
_________________ nie pyskuj bo ściana najlepsza przyjaciółka-fajerka
Ja to do takiej psiej budki bym nie chciał wejść nawet. Byłem na wschodzie Białorusi z ponad rok temu i widziałem jakby podobne cuda strasznie to i nieciekawie wygląda...
na zdjęciach widzimy komunikację publiczną - trolejbusy stałe trasy, polewaczka, czyli pojazd służb miejskich, również stałe trasy trolebusowe, oraz poajzdy Kamaz i Biełaz.
Biełazy są to pojazdy używane w kamieniłomach lub budowach ze względu na gabaryty i ciężar (ładowność 32t - ten chyba nawet więcej, w rzeczywistości czasem 100% ponad) niedopuszczone do ruchu drogowego. więc można było przeciągnąć linię elektryczną od punktu załadunku obsługiwanego przez ładowarki do kruszarki, gdzie ładunek zostawał.
podobnie z Kamazem.
pojazdy te pozbawione baterii (napęd elektryczny ma niewielkie gabaryty) mogły mieć zachowany napęd tradycyjny i pojazd taki miał poza trakcją elektryczną ograniczony zasięg na silniku spalinowym.
Nie zwróciliście uwagi na NAPIS który jest widoczny na kilku z tych pojazdów
W tłumaczeniu na polski PRÓBA / pojazd DOŚWIADCZALNY .
_________________ B - B+E - C - C+E - D - D+E - CDL i kilka innych ..... Wg. Nikodema Dyzmy § 13 ¼
NIKT Ci tyle nie da, co Kierownik Ci OBIECA ! oraz --> S T O P parówkowym skrytożercom !!!
Dodam od siebie, że na pierwszych dwóch zdjęciach widać przeróbki radzieckiego trolejbusu ZIU-9, na pojazdy techniczne. Na zdjęciu nr cztery przedstawiony jest pojazd MAZ-525T, który był opisywany kiedyś na forum.
Przyznam szczerze, że lokomotywy M62 na kołach to jeszcze nie widziałem
.... lokomotywy M62 na kołach to jeszcze nie widziałem
Jak "złomiarze" tory rozkradną, to bez takich kół nie pojedzie
.
_________________ B - B+E - C - C+E - D - D+E - CDL i kilka innych ..... Wg. Nikodema Dyzmy § 13 ¼
NIKT Ci tyle nie da, co Kierownik Ci OBIECA ! oraz --> S T O P parówkowym skrytożercom !!!
A zauwazyliście że ta lokomotywa nie stoii na samych kołach. Podpieraja ja te dwa słupy z przodu które pewnie odbierają trochę cięzaru z owych dentek. Poza tym czy nie byla by aby zaciężka na takie 10 kół. Wracając do zdjęć samochodów można zrozumieć polewaczka do kruszywa i trolejbus ale co z trzecim zdjęciem. Przecież tam jest sama skrzynia ładunkowa. Wymyslić rozwiązanie aby takie auto miało zastosowanie to dopiero była sztuka.
_________________ nie pyskuj bo ściana najlepsza przyjaciółka-fajerka
Masz rację Kolego. Możliwe, że ta lokomotywa przebyła naprawę bieżącą, bądź główną i transportowana była bez wózków na jakimś podwoziu do lokomotywowni
tak tylko ta lokomotywa nie posiada w oryginale blaszanych puszek/pojemników które są po bokach oraz zbiorników paliwa widocznych po obu stronach pojazdu..
trochę też dziwne że transportowana byłaby na kapciu.. mi to wygląda na lokomotywę włożoną na podwozie jakiegoś rosyjskiego transportera, takiego jakich używa się do transportu ciężkich pocisków i rakiet..
......a nie pomyśleliście, że to jest "ruskie"
Muzem Techniki, Mechaniki i Dziwnych Kroków
ps.
"słupki" wygladają jak podstawka pod eksponat
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 6 gości