[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Transport z rozladunkiem - oferta współpracy - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 16 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 sie 2008, 22:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5416528
Samochód: MONDEO

Szukam Firmy do transportu z Torunia do Faenza k/ Bolonii (Włochy). Pragnę dodać że planuje współprace z firma transportowa długoterminowo. Proszę podać ceny przewozu 24 i 34 europalet. Chciałem jeszcze spytać się czy posiadacie państwo możliwość rozładunku towaru w miejscu dostarczenia i czy ma to wpływ i jaki na cenę. Pozdrawiam :D

Post Wysłano: 28 sie 2008, 22:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4628636

Z tego co ja wiem w "CMR-ce', masz napiszne gdzie rozładunek ma miejsce... jeżeli w/w dokumencie masz napisany adres dostarczenia to ten adres jest chyba też adresem rozłdunku

Post Wysłano: 28 sie 2008, 22:56

Użytkownik

Użytkownik

Tak, szukam firm transportowych które posiadają możliwość rozładunku towaru (palet) w Faenzie we Włoszch , Toruń-Faenza, odległość: 1600 km.

Użytkownik

Użytkownik

Koledze tutaj chyba chodzi, o to, żeby to kierowca przyjechał z towarem i rozładował samochód.

Post Wysłano: 29 sie 2008, 14:56

Użytkownik

Użytkownik

kierowca rozladowal, lub mial sprzet do rozladowania i tylko pomagal rozladowac palety. Szukam takich firm transportowych ktore posiadaja na samochodzie sprzet do rozladunku. Jesli znacie takie firmy to dajjcie namiary, najlepiej z kujawsko-pomorskiego blisko Torunia. Pozdarwiam

Post Wysłano: 29 sie 2008, 16:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Mówiąc wprost - chodzi o HDS. Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby jakaś firma w transporcie międzynarodowym miała to urządzenie na aucie. Obawiam się, że bez organizacji rozładunku na miejscu nic nie znajdziesz.

Post Wysłano: 29 sie 2008, 16:23

A ja w swoich eskapadach widzialem tak jakby wozek widlowy z tylu naczepy/przyczepy cos w takim stylu jak sie przewozi rowery w osobowce na bagazniku dolaczonym do zderzaka. Moze o cos takiego chodzi?

Post Wysłano: 29 sie 2008, 18:11

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
A ja w swoich eskapadach widzialem tak jakby wozek widlowy z tylu naczepy/przyczepy cos w takim stylu jak sie przewozi rowery w osobowce na bagazniku dolaczonym do zderzaka. Moze o cos takiego chodzi?
Tak to jest wózek widłowy tylko obsługiwany z pozycji stojącej, wożą go głównie naczepy rozwożące materiały budowlane. Bardzo praktyczny. Ale widuję takie wózki tylko na otwartych naczepach.

Post Wysłano: 29 sie 2008, 18:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2997346

Takie wózki są też podczepiane pod firanki ale to rzadkość, stosują to firmy które rozwożą np. pasze w workach wtedy tylko myk myk i u gospodarza na podwórku stoją palety. Ale firmy która to stosuje w międzynarodówce to trzeba ze świecą szukać.

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 21:30

Użytkownik

Użytkownik

Ja bym prosil tylko jak znacie jakas firme polska lub zagraniczna o podanie namiarow. Dzieki za zainteresowanie tematem, Pozdrawiam

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 21:36

Użytkownik

Użytkownik

Jak można by było podać jeszczę co to za towar, na jakiej zabudowie ma jechać, w jakim miejscu(puste pole, hala, magazyn) i jak ma być rozładowany(hds, wózek widłowy, sam paleciak do rampy, ruchoma podłoga)? Napewno to pomoże znaleźć kogoś odpowiedniego.

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 22:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

podaj wiecej szczegółow, tak jak poprzednicy wspomnieli, bo to jest duza róznica.
do tego jezeli nie jest to ciężkie, tj zostanie ci miejsca/wagi można wrzucić wózek widłowy, albo po drodze we włoszech zatroszczyć się o pożyczenie jakiegoś:P

nie wiem czy u nas jest to popularne, tzn windy przy naczepach, tak samo jak przy solówce w dystrybucji. ale dalej wazne jaki towar, gabaryt waga

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 22:48

Użytkownik

Użytkownik

jest to towar lekki od 6 do max 15 ton na samochodzie 34 palet, najlepiej samochod oplandekowany i zapezpieczony aby towar nie mial dostepu do wilgoci, rozladunek z samochodu na hale a wiec konieczny jest rak czy cos inne go co jezdzi. Pozdrawiam

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 23:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

podejrzewam ze nie ma rampy.
czasami stosuje sie tzw najazdówki czyli przenośne rampy metalowe po których mozna wjechac na naczepe.
i tam na tej hali nie ma wózka widłowego?

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 23:18

Użytkownik

Użytkownik

nie nie ma wozka, jakie firmy z polski bys polecil i ile by kosztowal przewoz taki z polski do wloch Torun-- Faenza 48018, pozdrawiam

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 23:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja Ci nie polece, z prostej przyczyny -nie wiem jaką mógłbym, tj nie znam, szczególnie z Twoich okolic
co do kosztów, nie powinny sie bardzo róznic od innych - kwestia to dobrać środek transportu odpowiedni do potrzeb, poczekaj na odpowiedz kogos kto moze zna sie lepiej odemnie :P ewentualnie jeździ/wysyła w te kierunki.
jezeli nie dostaniesz podpowiedzi które firmy, zadzwoń do jakiejś spedycji, ewentualnie firmy swiadczącej usługi trasnporu miedzynarodowego, powiedz o co chodzi, jak nie dadza rady to bardzo prawdopodobne ze ci kogos znajda/poleca

ja próbowałem bardziej rozwinąc Twoj post, zebys podal więcej informacji, które pomogą znaleźć jakim zestawem to wziąc.
na teraz jezeli sa to palety, nie ma rampy, wózka pozostaje hds.
ewentualnie paleciak i naczepa z winda/podnośnikiem, na której opuscimy po 2 paletki.

jezeli robota stała, nie bedzie dla kogos problemem załatwić coś o czym wspomniał już jeden z przedmówców, czyli - bierzemy wózek widłowy (podczepia sie go jakoś z tyłu, ja spotykam takie coś często w UK, tak samo jak i zestawy z windami)

Strona 1 z 1 [ Posty: 16 ]