Cytuj:
Proponowane 2000 zł. to jako stał pensj czy do tego jakieś dodatki np. przejechane kilometry, czy poprostu 2000 za miesiąc?
na początek dostaniesz 2 tysie wszystkiego
i na wiecej sie nie nastawiaj
dlaczego ?
bo:
1/ Bedziesz robił przepały, kierowca z doświadczeniem spali na trase "X" 400 litrów paliwa, a ty przez kilka pierwszych zanim nauczysz sie jeździć danym autem ledwo bedziesz sie mieścił w 500set litrach, bo przełożenie nie takie, bo biegi przeciągałeś, bo cośtam. Życie
2/ Bedziesz robił puste przebiegi - znajomość topografii, zwykłe pomyłki, 'przestrzelenie' zakrętu albo zjazdu, są na początku dziennym. Wobec tego pracodawca musi sobie doliczyć 10% do tego co przejedziesz z założeniem że będą to wlasnie takie pomyłki i pomyłeczki, z tego sie wyrasta, potem masz oczy dookoła głowy, ale od czegoś trzeba zacząć
3/ Drobne naprawy przeciętych o gałęzie plandek "bo wydawało mi sie że sie zmieszczę', przytartych pasów które trzeba wymienić 'bo wydawało mi się że dobrze podkładki podłożyłem i sie nie przetrze', śruby wbite w oponę bo nie zauważyłem ze w miejscu gdzie chce zawrocic były porozrzucane śmieci bo było ciemno i wogóle...
Oczywiscie, nie jest tak że po miesiącu/dwóch/trzech wszystko to znika, doswiadczony kierowca też czasem cos popsuje z wlasnej nieprzymuszonej nieuwagi, ale przy 'świeżym' prawdopodobieństwo wystąpienia takiej sytuacji jest większe. Każdy sie musi nauczyć, ale to pracodawca ponosi koszty tych duperelek.
I nie ma sie na co obrażać, każdy to przerabiał

i każdy sie kiedys uczył