Pensja składa się z dwóch elementów. Pierwszy to - umowa o pracę za najniższą krajową, drugi element to - 10gr za każdy przejechany kilometr.
Dodam tylko iż jeżeli jedziesz w podwójnej obsadzie w aucie z "kurnikiem" to obu kierowcą liczy się tak samo. Kierowcy miesięcznie przejeżdżają od 12 tyś km do nawet 30 tyś

! Więc łatwo można sobie obliczyć ile można zarobić miesięcznie

Niestety nic nie było mówione nt diet.
Informacje zasięgnełem od kierownika transportu, jeżeli dobrze pamiętam Adama (?) Wiejaka.
Przeraziło mnie pokonywanie miesięcznie takiej ilości kilometrów nawet po dobrych zachodnich drogach oraz przede wszystkim jazda na podwójnej obsadzie - tego nie nawidzę

Ponadto mogę dodać że wszystkie busiory mają cb - radio, gps oraz klimę. To akurat zauważyłem sam i podczas szybkich pogadanek na radyjku z kierowcami z tej firmy. Niestety nikt nie zdradził mi tej wielkiej tajemnicy jaką jest podejście do kierowców. Miesięcznie z moich obliczeń wychodzi iż pracuje się ok 20 - 25 dni przy przebiegu rzędu 20 do 26 tyś km. Ale nie mam pewności i dlatego wolę zostać tu gdzie jestem i zarobić mniej ale z wyższą podstawą, tłuc się po polskich dziurach, przerzucać kilkanaście ton miesięcznie i narzekać