[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Pierwsza trasa - prośba o porady - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 maja 2008, 16:00

Użytkownik

Użytkownik

Witam ponownie
w poniedziałek lecę w moją 1 trasę z innym doświadczonym kierowcom
Trasa 3-4 dniowa chyba do Niemiec(jutro poznam szczegóły) więc długo nie będzie
Butla i lodówka są w aucie
I tutaj moje pytanie-co ze sobą zabrać
1.śpiwór+poduszka
2.jedzenie(jakieś słoiki,chleb itp.)
3.ciuchy
4.buty,klapki
5.coś do umycia się(kosmetyki)+ręcznik
6.jakaś kasa(tak ze 100 Euro-lepiej mieć na zapas)
7.kubek,talerz i sztućce,płyn do naczyń
8.papier toaletowy :roll:
Proszę o konkretne informacje lub odesłanie mnie do podobnego tematu 8)

Ostatnio zmieniony 15 maja 2008, 19:36 przez krissek, łącznie zmieniany 2 razy.

Post Wysłano: 15 maja 2008, 16:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Chleb kup jak najbliżej granicy...i z rana :lol: . Weź buty wygodne do jazdy. Teraz nawet możesz wziąć krótkie spodenki. Weź kubek, nóż, widelec, łyżka. Z ciuchów to jeszcze t-shirty i zawsze coś na zimny dzień. Co do jedzenia to np. bigos w słoiku(mniam :D ), jakiś zupy domowej roboty zawekowane w słoiki, zupki chińskie to chyba na zapas ale ty jedziesz na 3-4 dni powinno wystarczyć. Papieru toaletowego to weź ile zamierzasz użyć :wink: Klapki to nie wiem po co, ja i tata w aucie po tunelu chodzimy w skarpetach :wink:

Post Wysłano: 15 maja 2008, 16:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Skoro jedziesz z drugim kierowcą to będziesz u niego gościem. Najlepiej do niego zadzwoń i zapytaj się co oprócz rzeczy osobistych jak ubrania i kosmetyczka masz zabrać. Chodzi o to żeby się nie zagracić w samochodzie. Po co masz brać rzeczy, które on np. ma w aucie.

Post Wysłano: 15 maja 2008, 16:24

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Skoro jedziesz z drugim kierowcą to będziesz u niego gościem. Najlepiej do niego zadzwoń i zapytaj się co oprócz rzeczy osobistych jak ubrania i kosmetyczka masz zabrać. Chodzi o to żeby się nie zagracić w samochodzie. Po co masz brać rzeczy, które on np. ma w aucie.
no też tak właśnie myślałem ale w sumie rzeczy które na razie wymieniłem to takie osobiste raczej są 8)

Post Wysłano: 15 maja 2008, 16:26

Użytkownik

Użytkownik

No i zalezy czy duża kabina czy mała bo nie będziesz miał gdzie tego wszystkiego wsadzić jak mała :wink:

Post Wysłano: 15 maja 2008, 21:04

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Klapki to nie wiem po co, ja i tata w aucie po tunelu chodzimy w skarpetach :wink:
Mam rozumiec, ze przysznic tez bierzecie w skarpetach czy boso po setkach innych osob w tej samej kabinie..... i ludzie sie dziwia, ze ponad polowa doroslych Polakow ma grzybice paznokci.

Od siebie dodam, ze warto wziac chusteczki nawilzane przydadza sie do wszystkiego od higieny osobistej po umycie rak. Wez rekawice bo mysle, ze warto miec swoje niz dostac jakies porwane smierdziuchy. Warto pomyslec o witaminach i innych suplementach diety, zreszta jak jedziesz tylko na kilka dni to mozesz nawet wziac swieze owoce. Koniecznie wez tez cos od deszczu, bo nigdy nie wiadomo gdzie i kiedy trafi sie rozladunek, zaladunek. Kilka dni to tak krotki okres, ze nic sie nie stanie jezeli czegos zapomnisz a z drugiej strony sam zweryfikujesz czego jeszcze potrzebujesz. Zycze szerkiej drogi i przeyjemnego wspołlokatora.

Post Wysłano: 15 maja 2008, 21:13

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Klapki to nie wiem po co, ja i tata w aucie po tunelu chodzimy w skarpetach :wink:
Mam rozumiec, ze przysznic tez bierzecie w skarpetach czy boso po setkach innych osob w tej samej kabinie..... i ludzie sie dziwia, ze ponad polowa doroslych Polakow ma grzybice paznokci.
A tak sorki o tym zapomniałem :roll:

Post Wysłano: 16 maja 2008, 15:09

Użytkownik

Użytkownik

o widzisz maroo o rękawicach zapomniałem :>
więc na teraz wiem że wyjazd mamy w poniedziałek do południa i w środę mamy wrócić bo w czwartek święto 8)

Post Wysłano: 16 maja 2008, 20:26

Użytkownik

Użytkownik

Post Wysłano: 17 maja 2008, 11:37

Użytkownik

Użytkownik

krissek - widze, ze sie ostro wziales do roboty. Coz - zyczyc szerokosci i czekac Nam pozostaje na pierwsze wrazenia i opisy.
Pozdro

D <= 2010
A => brak

Post Wysłano: 18 maja 2008, 19:45

Użytkownik

Użytkownik

no jak papiery są to trza coś robić 8)
zobaczymy jak będzie bo na razie wiem tylko że jutro do południa wyjazd i tyle :|
więc kurs do Niemiec-powrót w środę 8)

Post Wysłano: 21 maja 2008, 22:12

daj znać jak wrócisz pozdro i do zobaczenia na szlaku;)

Post Wysłano: 22 maja 2008, 10:15

Użytkownik

Użytkownik

więc zjechaliśmy wczoraj ok 19 do Skoczowa na bazę(wiem że zakaz był od 18 no ale nauczyciel powiedział żeby jechać to jechałem 8) )
wrażenia jak najbardziej pozytywne
zrobiliśmy jakieś 2,5 tys. km
ogólnie na razie trochę mnie stresuje prowadzenie takiego zestawu no ale wiadomo-trzeba sie przyzwyczaić
1 raz się trochę wystrachałem bo wyprzedzam w niemczech na autobanie gabaryta jadącego prawym i awaryjnym pasem a tu mnie jakiś debil premiumką zaczyna łykać lewej strony :x
no ale ogólnie było nieźle i jestem zadowolony :P
aha:jechaliśmy Actrosem z 2002 roku Low Deck,naczepa z lutego tego roku Schmitz Cargobul
Do niemiec 8 ton ładunku(spalanie 28l),na powrocie 24t dachówki(spalanie 36l)

Post Wysłano: 22 maja 2008, 11:25

Użytkownik

Użytkownik

I dobrze Ci mówił żeby jechać. Bo jak masz winietę roczną, to z granicy do domu można na zakazie jechać. Ale tylko do domu. A jak masz gdzieś rozładunek na powrocie to już nie. :wink:

Post Wysłano: 22 maja 2008, 14:33

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
I dobrze Ci mówił żeby jechać. Bo jak masz winietę roczną, to z granicy do domu można na zakazie jechać. Ale tylko do domu. A jak masz gdzieś rozładunek na powrocie to już nie. :wink:
no właśnie wracaliśmy na bazę a winietkę to kupiliśmy na granicy dzienną-ale nie będziemy stali na parkingu jak do bazy 30 km zostało :twisted:

Post Wysłano: 22 maja 2008, 17:30

krissek,jaka się szykuje następna trasa pozdrawiam i szerokości :D :D

Post Wysłano: 28 maja 2008, 8:26

Użytkownik

Użytkownik

dzisiaj niemcy w podwójnej szczegółów nie znam 8)

Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]