Mam mały problem. Siadłem na MANa TGA 18.440 i nie mam jak podłączyć laptopa. Ładowarke mam na 12V. W Manie na 12V jest tylko to małe gniazdo, więc nie podłącze. Czy ktoś się orientuje gdzie kupić przejściówke do tej zapalniczki? Widziałem kiedyś coś takiego, ale nie moge tego nigdzie znaleźć
Najlepiej zapytac sprzedawcy. Jak na to patrzysz to mozesz nie poznac na oko, ze to wtyka to malego gniazda. Wiekszosc z nich to normalny wtyk do zapaliczki, dopiero po zdjeciu samej koncowki, najczesciej czerwonej zostaje ten maly wtyk pod 12V
Ja rozwiązałem to w ten sposób, że byłem u elektryka i kazałem w miejsce tego małego gniazdka zamontować normalną zapalniczkę. Kosztowało to ok. 40 zł, ale teraz mam spokój bo większość sprzętu do sakochodu ma właśnie taką wtyczkę.
Myślę, że nic, to tylko zmiana gniazda. Przy przeglądach chyba tego nie sprawdzają.
Trochę powiększony otwór i podpięcie większego gniazda dwoma przewodami.
Możesz przecież zadzwonić do serwisu co oni na to, albo zrobić to u nich, ale pewnie za większe pieniądze.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości