Strona 1 z 1 [ Posty: 19 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 sty 2008, 21:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Volvo

Jak w temacie - poszukuję firmy przewozowej najlepiej w woj. zachodniopomorskim(też w lubuskim może być) Chodzi o to że szukam jakiejś pracy jako kierowca TIR-a ale rozsądnej tj. żeby nie być gościem w domu i jeździć 2 miechy a w chacie tydzień, najlepiej odpowiada mi jeden jakiś kurs np. do Włoch albo Hiszpanii a potem troche odpoczynku.Wiem co to znaczy jeździć 6 tyg. bo kiedyś jeździłem z tatą i szukam czegoś mniej męczącego... :? Jeśli macie jakieś propozycje to piszcie z góry dzięki za pomoc :D

Ps. Słyszałem że w Stargardzie Szcz. jest jakaś firma mają chyba koło 20 aut a w chacie praktycznie co tydzień jednak nie mam pojęcia co to za firma :|

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 22:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 175257427

Cytuj:
jako kierowca TIR-a
No w Stargardzie to masz jedną firmę która jeździ pod karnetami :) Nazywa się ITL Cargo. Z tego co wiem, to jest niemiecka firma, tylko auta rejestrowane na polskich blachach. Ciągają generalnie na Wschód - i to dość daleko ...
Cytuj:
Słyszałem że w Stargardzie Szcz. jest jakaś firma mają chyba koło 20 aut a w chacie praktycznie co tydzień jednak nie mam pojęcia co to za firma
Jeśli chodzi o te 20 sztuk, i o zjazd do domu co tydzień - to chodzi Ci prawdopodobnie o firmę REMI - http://www.remi.stargard.com.pl :) Wiem że, przyjmują kierowców [ogłoszenie wisi w na ich parkingu w Stargardzie]. Biura mają gdzieś na ul. Rzeźniczej. Z taboru to Actrosy E3, i Axory E5 ...[/url]

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No dzięki Thomsen widzę że REMI to bardzo ciekawa firma muszę się z nimi skontaktować :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 19:00

Użytkownik

Użytkownik

Widzę że, stronę zmienili - wcześniejszą to chyba zrobili w MS Paint :)

Kontaktuj się jak CI się podoba :) Ja się postaram coś dowiedzieć o nich więcej od kierowców .... Jak coś - dam znać na priv :)

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 19:03

Użytkownik

Użytkownik

wiem z rozmowy z szefem REMI że potrzebuje teraz 1 kierowcę ale doświadczonego na międzynarodówkę.Ale ja chciałbym się coś dowiedzieć od Thomsena coś o ITL Cargo. Może masz o nich jakieś wiadomości.Słyszałem że całkiem nieźle jest u nich.A może ktoś inny coś o nich wie więcej?

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 19:24

Użytkownik

Użytkownik

Co do ITL Cargo :) Najpierw ich strona http://www.itl-cargo.de/start_pl.htm

Wiem że, mają nowe Mercedesy Actrosy - ale chyba jeszcze bez E5 ... Naczepy raczej mają typowe "szmatki" z ruchomym dachem i widziałem firanę. Na naczepach mają napisane "Hamburg - Warsaw - Moscow - Otolumec" ... Co do tej ostatniej miejscowości to nie wiem czy tak się pisze :D
Skoro jesteś z ZST - to parkują auta przy tym starym silosie na końcu Piłsudzkiego, a idąc od ZUSu - w tych magazynach za wiaduktem ...
O i tyle wiem ...

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 19:39

Użytkownik

Użytkownik

Tyle to i ja wiedziałem. Chodzi mi bardziej o warunki pracy,formę zatrudnienia,stawki itp

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 19:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Zadzwoń i zapytaj się. :roll:

Post Wysłano: 09 sty 2008, 15:00

Użytkownik

Użytkownik

Pazdz nie przesadzaj. Sam kilka razy zadawałeś podobne pytania w dziale Firm Transportowych.

Post Wysłano: 09 sty 2008, 16:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Owszem. Jednak wydaje mi się, że ktoś, kto szuka pracy, w pierwszej kolejności raczej powinien szukać informacji u źródła. Pzdr. :wink:

Post Wysłano: 10 sty 2008, 16:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1695456

zapytaj w WTrans

k/Szczecina, Dołuje

mają Actrosy, Axory, kilka Stralisów, troche drobiazgu. Ja tam jestem zadowolony

Post Wysłano: 10 sty 2008, 19:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Słuchajcie właśnie przed chwilą rozmawiałem z kolegą mówił mi że jego ojciec pracuje w firmie KIWI w Stargardzie Szcz. i jest co tydzień w domu jednak nic więcej nie udało mi się z niego wyciągnąć wiecie cosik może o tejże firmie?

Post Wysłano: 27 lut 2008, 22:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8361488

Witam Kierowców!

Chciałbym sie dowiedzieć czy są jakieś Firmy transportowe W Szczecinie lub w Stargardzie Szczc. które zatrudniają studentów (posiadajacych kwalifikacje oczywiscie do wykonywania zawodu kierowcy)na okres wakacji (czerwiec -pazdziernik)???

Jesli tak to bym bym wdzieczny o jakies info.

Post Wysłano: 27 lut 2008, 23:37

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1695456

chyba kwestia tego czy jako pracownik samodzielny - czyli czy masz doswiadczenie, czy jako pracownik na 'douczenie'

jesli to pierwsze - to chyba znam firme ktora była by zainteresowana
jesli to drugie - to raczej cięzko /w tej firmie/ bo jesli brac na douczanie kogos to po to zeby potem pracował dłuzej :(

Post Wysłano: 27 lut 2008, 23:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Swego czasu spotkałem kierowcę - studenta dziennego w USP. Może tam popytaj.

Post Wysłano: 10 mar 2008, 21:44

Użytkownik

Użytkownik

Znajomy pracował jako początkujący w W.P.Trans w Szczecinie. Praca głównie na chłodniach, kursy tylko i wyłącznie na zachód (jeżeli jesteś początkujący, bo później na "ameryke"), weekendy w domu, na zarobki nie narzekał, jazda zgodnie z tacho. Modych biorą od ręki na podwójną obsadę na 3-4 kursy potem na własny zestaw (ale jak liczysz na świecącą, czerwoną Scanie z globem to źle trafiłeś). Firma ma siedzibę w Szczecinie na ulicy Kniewskiej (numeru nie pamiętam, ale nie trudno tam trafić), tel. do sekretariatu - 0914693643.
Zaraz obok jest jeszcze jedna firma, praca na podobnych warunkach z tym, że mają same chłodnie, kierunki to głównie do Hiszpanii z mięskiem i powrót z owocami, warzywami. Niestety nie pamiętam nazwy tej drugiej firmy

Post Wysłano: 11 mar 2008, 12:24

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Zaraz obok jest jeszcze jedna firma, praca na podobnych warunkach z tym, że mają same chłodnie, kierunki to głównie do Hiszpanii z mięskiem i powrót z owocami, warzywami. Niestety nie pamiętam nazwy tej drugiej firmy.
Może chodzi o USP?

Post Wysłano: 11 mar 2008, 16:29

Użytkownik

Użytkownik

Możliwe, ale nie potwierdzę na 100%

Post Wysłano: 25 mar 2008, 22:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Zapytaj w Intertransports Centre Polska z siedzibą w Policach http://intertransports.pl/

Strona 1 z 1 [ Posty: 19 ]