Mam problem, potrzebuję korka od zbiornika paliwa samochodu Star, nie wiem czy one są w tych zbiornikach uniwerslane czy nadają się tylko "starowskie".
Zbiornik ten jest najprawdopodobniej od Star'a 200 lub 1142.
A czy aby nie prościej byłoby zatrzymac się koło dowolnego sklepu z czśściami do cięzarówek i tam poprosić sprzedawcę by zerknął czy mają coś takiego? Chyba,że jest to przy urządzeniu stacjonarnym, to pozostaje tak skomplikowany przyrząd jak suwmiarka.Ewentualnie z grzebieniem do gwintów.
Dzięki za pomoc, tak się składa EGO że nie ma takiej możliwości abym mógł urządzenie z tym zbiornikiem wziąść do sklepu i sprawdzić czy akurat mają taki korek który by pasował do zbiornika.
Chodziło mi tylko czy do zbiorników Star'a nadają się korki uniwersalne czy nie, wiem jak jest z innymi samochodami zachodnimi a nie wiedziałem jak jest z polskim zbiornikiem.
Nie było tu mojej złośliwości czy złej woli.Dlatego -przeczuwając pewnie sytuację- zasugerowałem suwmiarkę i grzebień do gwintów ewentualnie jeśli jest nakręcany..Ja czasem korzystałem ze zdjęcia wysyłanego mailem do sklepu.Zwymiarowanego.Lub zabranie zdjęcia ze sobą do sklepu. Nie wszystko da się wytłumaczyć n.p. telefonicznie.Z drugiej strony , nie ma pewności,że zbiornik nie pochodzi z jakiejś krótkiej serii i że na pewno korek najbardziej typowy będzie pasował. Można też kupić po jednym z każdego rodzaju -jeśli jest więcej-zastrzegając oddanie tych ,które nie pasują.
najprosztrzym wyjsciem bedzie udanie sie na pobliski zlom ...pewnie maja tego na tony...
_________________ Rozliczenie i ewidencja czasu pracy kierowców - delegacje, noclegi, wynagrodzenie.
Odczyt kart kierowcy i tachografów cyfrowych
Nowy Sącz i okolice - Zapraszam DPTacho.pl
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość