Ja juz Atego nie jezdze dostal go gosc ktory ma 55 lat i nie moze tego zlokalizowac nie wiem czy tam patrzal, Kolego ja zadalem pytanie a ty mi odpowiedziales pytaniem dzieki bardzo mi pomogles mozna na was liczyc DZIEKI !!
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Co mam ci powiedzieć zregóły zbiornik od wspomagania znajduje się przy kolumnie kierowniczej lub między nią a silnikiem dlatego trzeba podnieść kabinę do góry i go poszukać
jeszcze jedna uwaga co do układu wspomagania kierownicy.
jest to układ produkcji ZF, należy pamiętać, że w tym układzie jest filtr, który trzeba od czasu do czasu czyścić, czego nikt nie robi.
otóż jak odkręcisz pokrywę wlewu z napisem ZF wewnątrz jest takie sitko, które pokręcając w lewo wykręcisz. trzeba je wyjąć i jak wygląda na czyste przedmuchac powietrzem, a jak jest brudne wymyć w benzynie i przedmychać.
w tym samochodzie układ wspomagania jest dość prosty i nie wymaga odpowietrzania.
zbiornik (brązowy lub czarny plastik) jest pod maską silnika pod pedałami kierowcy.
Nie wiem czy we wszystkich ATEGO jest zbiornik w tym samym miejscu ale jezdziłem modelem z 2000 i 2002r. Znajdował się on mniej więcej za lewym reflektorem (troszkę wyżej) oczywiście trzeba podnieść kabine. Jest on w kiepskim miejscu schowany, powinien tam być czrny czy brązowy korek o średnicy około 8 cm
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 1 gość