GG: 1
Samochód: Daf Euro 6 SSC
Wyjazd wyszedł dość niespodziewanie 5 lipca. O godzinie 9 obudził mnie telefon od Taty czy nie chce sie z nim przejechać do Lubniewic koło Międzyrzecza. Nie myśląc długo ubrałem sie szybko po samochód i aparat w dłoń i ogień na zjazd A4 koło Pietrzykowic gdzie Tato zjeżdzał na A4 bo grupa była z Kłodzka. Niestety szybko okazało sie ze baterie w aparacie długo nie pociągną więc zdjęc nie ma dużo ale myśle że będą ciekawe Pierwszy postój na 15 min zrobiliśmy przed Legnicą (mały zajazd przy A4 przed zjazdem na Legnicę) (Fotki z parkingu:)
po odstaniu ruszyliśmy dalej do Legnicy
(jakieś fabryki w Legnicy)
na droge krajową nr 3 w kierunku Szczecina ( zjazd z A4 )
i oczywiście 2 czerwone światła musieliśmy załapać w mieście a dalej na obwodnicy kolejne czerwone w dodatku cały czas padał deszcz czasami mocniej a czasem taki lekki Droga na Lubin :
Póżniej przestało padać i można było lekko przypakować droga sie nie dłużyła i szybko byliśmy pod Lubinem gdzie niemiła niespodzianka w postaci korku Pare zdjęć:
Bardzo fajna naklejka i szkoda że mała bo może niektórzy kierowcy po przeczytaniu jej chociaż przez chwile by pomyśleli o dużych autach:
Winę za korek ponosi zamknięty przejazd i pociąg który skladał sie z lokomotywy technicznej. A tu zdjęcie z centrum Lubina:
Korków nie było wielu i szybko z centrum sie uporaliśmy jadąc skrótem niestety zakaz dla ciężarówek tam jest małe zdjęcia stadionu Zagłębia Lubin:
Pol Miedź Trans jest wszędzie (to dalej stadion)
Za Lubinem trwa intensywna przebudowa trójki aż do Polkowic:
Przed Polkowicami wpóściliśmy kierowce białego Premium który wyjeżdzał ze stacji paliwowej: (Jego zdjęcie )
Teraz pare zdjęć z drogi bo obecnie przejazd przez Polkowice odbywa sie prawie niezauważalnie
Szyb kopalni miedźi Sieroszowice zaraz przy drodze w nocy jest oświetlany przez lampy zmieniające kolory i bardzo ładnie wygląda :
Po wyjeżdzie z Polkowic skończyły sie korki i można było swobodnie jechać i mały ruch był co mnie lekko ździwiło nasza idylla nie trwała długo jakieś 5-6 km przed Nową Solą kolejna wymiana nawierzchni i ruch wahadłowy a co za tym idzie mały koreczek
Tutaj wspomniane wahadło i przewężka:
Ekipa od Borowskich bodajże z Kutna
Autka czekające na rozładunek Asfaltu: żółte Volvo miało 3 osie i na bliżniakach wiec pewnie więcej ładowali bo naczepka też 3 osiowa:
Póżniej jeszcze przed samą Nową Solą było wahadło ale nie mam zdjęć bo baterie chciałem zaoszczędzi na póżniej i tu Volvo oraz MB Actros dojeżdzaja do do pierwszego wahadła (z którego są zdjęcia ):
Po dojechaniu do Nowej Soli oczywiście dwa czerwone światła ale Volvo Ocean Race mi to wynagrodziło :
I jeszcze DAF na rondzie przed Otyniem
Między Nową Solą a Zieloną Górą trwa budowa nowego odcinka 3-ki Renault wysupuje jakiś tłuczeń na warstwe piasku:
Po wjechaniu na S-3 koło Zielonej Góry chcieliśmy zrobić 30 min przerwy na stacji Orlenu (Racula miejscowość) ale te ch*** zablokowały wjazd od strony Nowej Soli i mieliśmy tylko 15 min jazdy więc szybko but do najbliższj stacji Lotosu koło Sulechowa (polecam ich kuchnie ) w miejscowości bodajże Kruszyna i z tej stacji pochodzą zdjęcia :
I na tej stacji zamiast 30 min staliśmi 45min bo zanim kucharz przyżądził smakowite jedzonko troche zeszło a póżniej kierunek Świebodzin gdzie musieliśmy tradycyjnie poczekać na wjazd na DK 2 (ogromny ruch i korek )
Ale w sumie jakoś poszło i póżniej znowu kierunek na 3-kę i Między rzecz (póżniej zdjęć nie robiłem bo baterie padły) i cały czas padał deszcz w Międzyrzeczu w lewo na Sulęcin a w Wędzynie(koło poligonu) w prawo na Lubniewice nad jeziorko i pod namioty Tam udało mi sie zrobić pare fotek na resztkach baterii
Nasza maskotka nie chciała dostać fleszem po oczach i sie odwróciła
I tu nasza Setra w sesji leśnej
A tu obóz w którym mieszkają dzieciaki
Tam staliśmy ok 1,5 godziny i w tym czasie Tato poszedł fakture wystawić a ja posprzątałem i porobiłem zdjęcia W droge powrotą wyruszyliśmy ok godz 16.30 a w domu byliśmy ok 21. Po drodze udało mi sie zrobić pare zdjęć a moje baterie były wyczerpane do cna Fotki z powrotu:
Znowu skrzyżowanie 2-jki z 3-jką (serdeczne dzięki dla Kierowcy MAN-a z Firmy LINK który nas wypuścił ) :
Tutaj z powrotem w Sulechowie:
Na obwodnicy Zielonej Góry:
Wąskie ulice Nowej Soli: (dobrze że obwodnice budują)
Wahadło za Nową Solą:
Mały krajobraz nad łąkami i polami Polskimi
Mam nadzieje że będzie sie podobać i prosze o wyrozumiałość jeżeli ktoś zauważy niedociągnięcia bo to mój pierwszy opis trasy. Dzięki za komentarze (ale tylko te dobre )
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008, 16:50 przez Ostry, łącznie zmieniany 2 razy.
No narescie Ostry dales jakas traske Traska bardzo ciekawie opisana no i wszystko uzupelniaja zaj***** fotki Tylko pogoda nie sprzyjajaca byla Nie spokojny "ladunek"-dzieciaki
_________________ "Ten, który boi się zdobywać jest skazany na porażkę"-Napoleon Bonaparte
Sporo się nastaliście w korkach ale tak to trasa dosyć ciekawa. Gratki za parę dobrych ujęć. Dobrze mi się czytało, bo napisane językiem kierowców Mogłeś lepiej Setrę obfocić
Cytuj:
Nie spokojny "ladunek"-dzieciaki
Na szczęscie nie było dużo z gimnazjum(są najgorsi do wożenia) i był spokój i harmonia
Cytuj:
Mogłeś lepiej Setrę obfocić
Moje baterie nie przeżyły by takiego fotografowania ale następnym razem lepiej sie postaram (P.S pod moin postem masz link do garażu i możesz sobie obejżeć Setre )
Zdjecia i opis w porzadku. Idzie sie polapac. Co do trasy to troche sie ostaliscie w tych korkach. Jak nie roboty drogowe i wahadla to zwykly stau. Co do "towaru" to mysle ze nie bylo tak zle ja mowisz ze to nie bylo gimnazjum. Cos o tym wiem bo moj tata przejezdzil pare lat w turystyce. Pozdrawiam.
_________________ "... gdy w przyszłości wnuk przy kominku zapyta mnie: Dziadku, a co Ty w życiu robiłeś??? Odpowiem, że to, co najbardziej kochałem - JEŹDZIŁEM ..."
Może wypad nie jest oszołamiający bo tylko do Karpacza ale może się niektórym osobom spodoba
Wyjazd z domu ok 9.30 i od razu na A4 i z niej pierwsze zdjęcia gdzie panował spokój i bez zbędnego pośpiechu jechaliśmy rażno do przodu (oprócz silnego wiatru ) (fotki mogą nie być najlepsze bo dopiero się ucze robienia zdjęć w ruchu )
Tutaj Nasz wierny kompan podróży
Niemiecka konkurencja
Na Bielanach Wrocławskich:
Tutaj firma oszczędzająca na maksa
Dalej autostradka "czysta" aż do zjazdu na 5-ke na Lubawke:
I ta ciągła pogoń:
Czyż ta "EWA" nie jest ładna? ?
Tutaj komis w Kątach Wr. :
Coś dla fanów Magnum-ek
Na parkingu przy A4 stała ładna Scania:
ROAN z Bolesławca:
Dwa Dafy i Neoplan wyprzedza Volvo (tu zjeżdżamy z A4):
Kochane Polskie drogi:
Neoplan z PKS Jelenia Góra:
Sztuczny zbiornik po kopalni "Jaro" w Jaroszowie:
A po drugiej stronie jeszcze kopią kamień:
Miejscowość Jaroszów:
I dalsza droga do Jeleniej Góry: (pełno tej konkurencji chyba trzeba zmienić branże na ciężarowe )
Przeładunek drewna na MAN-a F 90:
Droga do Jeleniej G. spokojna oprócz misiaków w Strzegomiu za rondem i "Krokodylki" w lesie za Bolkowem się czaiły ale chyba na ciężarówki bo kolega z innego autobusu na CB mówił że rano też jechał do Jeleniej G. i nawet nie zareagowali
A tutaj przedstawiam panorame Naszych Karkonoszy ale śnieg tylko na szczytach i szlaki pozamykane były bo strasznie oblodzone :
Najwyższy szczyt Sudetów Śnieżka:
Po dojeżdzie do Karpacza nie robiłem zdjęć, ponieważ grupa się szybko zapakowała (co mnie strasznie zdziwiło ) i szczerze powiem nie było co robić same betoniarki na Actrosach woziły cement dla powstającego hotelu Gołębiewski
Zdjęcia z drogi powrotnej do Wrocławia:
Scania w Bolkowie:
i długo nic.......
Już w Strzegomiu i rondo oraz Katedra Pokoju (jeżeli się nie myle fajnie w nocy wygląda )
Oraz mała "dziurka" w której wydobywa się kamień:
I już z powrotem na A4 i na pierwszy rzut TransCornelia:
Następnie firma SpeedCar z Krakowa oraz Bednarski:
Firma Polmex zjeżdza w Pietrzykowicach:
A tutaj nie widzać za bardzo ale firma Kenig ze starą naczepą PEKAES-u:
A tutaj wielkie podziękowania dla Kierowcy z firmy Dantrans który bardzo ładnie się uśmiechał jak kręciłem filmik A my już zjeżdzamy na Bielanach w strone centrum i .....
...... mamy koreczek (jak zwykle )
Na szczęście poszło żwawo i parking przy BP wiecznie okupowany przez RiCo
I to przedostatnie zdjęcie (dla wytrwałych bonus ) rondo Regana na pl Grunwaldzkim:
Dzięki wszystkim za uwage i poświęcony czas Jeżeli macie jakieś sugestie to piszcie bede sie starał je wykorzystać przy następnym opisie jeżeli jakiś wyjazd wypadnie
A tutaj dla wytrwałych obiecany bonusik może nie nowoczesne autko ale taich już dużo nie zostało Rumuński MAN czyli ROMAN pracuje przy budowie kościoła (a stacjonuje koło Strzelina przynajmniej taką ma rejestracje )
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008, 17:02 przez Ostry, łącznie zmieniany 1 raz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości