Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 lis 2007, 23:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: 106.460

Witam, bardzo chetnie podjalbym sie pracy kierowca na busa z kat. B .., jestem z Suwalk jak to widac w profilu, nie moge odszukac sie takiej pracy u nas w okolicach..moze Wy macie jakies namiary? jestem gotow jezdzic po terenie naszego kraju, calego kraju

Tytuł:
Post Wysłano: 30 lis 2007, 0:48

Użytkownik

Użytkownik

na busa jest nadmiar kierowców i dlatego tez ciezko jest cokolwiek znaleźć bez znajomosci ...

Tytuł:
Post Wysłano: 30 lis 2007, 2:03

Użytkownik

Użytkownik

ehh tos mnie nie pocieszyl...z miejsca podjalbym sie pracy kiermana jakims dostawczakiem na B..na kraj a moze nawet i na europe! prosze jesli ktos cos wie to niech tutaj sie do mnie odezwie

Tytuł:
Post Wysłano: 30 lis 2007, 8:54

Użytkownik

Użytkownik

przeważnie jak widze ogłoszenia na bus na europe to wymagają doświadczenia i kółko się zamyka :)

Tytuł:
Post Wysłano: 30 lis 2007, 18:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7
Samochód: Służbowy

A ma ktoś jakieś namiary dla kierowcy busa najlepiej okolic Słupska może być Europa, lub też krajówka.

Tytuł:
Post Wysłano: 30 lis 2007, 20:30

Użytkownik

Użytkownik

Praca na busach jest jeszcze gorsza niz na Ciezarówkach. Nie ma tach a pracodawca ciagle kaze jechac. Moja rodzina prowadzi osrodek nad morzem i mieso dostarczał i im bardzo miły gosc z firmy i raz miał wypadek. Mowił ze juz nie ma siły wracał do bazy o 23-24 i jeszcze musiał załadowac towar na nastepny dzien i o 6:00 dalej od nowa a sezon to najlepszy interes. Mowił ze gdyby nie to ze urodziło mu sie dziecko to by zmienił prace i pewnego razu przyjechał ktos inny tamten nie dał rady zasnoł i miał wypadek ale nic mu sie na szczescie nie stało powaznego.

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2007, 2:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: magnum 480

Zobacz u Paszkiewicza, on ma busy, warunki niezaciekawe, ale zawsze cos

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2007, 22:09

Użytkownik

Użytkownik

Huberto jestes z Suw. ? No slyszalem, ze paszkiewicz to dobry KAT, nie wiesz oni gdzie lataja ?

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2007, 23:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

paszkiewicza często widze w okolicach mrągowa i olsztyna

Tytuł:
Post Wysłano: 06 gru 2007, 21:26

Użytkownik

Użytkownik

Może cie to nie zainteresuje bo za daleko ale w Ciechanowie przyjmują na busy na 100% prowadzą transport miedzynarodowy tzn załadunek 2 palety w Kolni w niemczech i rozładunek Dubna w rosjii wszystko za pośrednictwem spedycji z Siedlcach nie pamietam nazwy wozą czesci do Fordów ale na 95% mają też transport krajowy.Jak cie interesuje to pisz mi na PW

Tytuł:
Post Wysłano: 06 gru 2007, 21:42

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Może cie to nie zainteresuje bo za daleko ale w Ciechanowie przyjmują na busy na 100% prowadzą transport miedzynarodowy tzn załadunek 2 palety w Kolni w niemczech i rozładunek Dubna w rosjii wszystko za pośrednictwem spedycji z Siedlcach nie pamietam nazwy wozą czesci do Fordów ale na 95% mają też transport krajowy.Jak cie interesuje to pisz mi na PW
Tak to prawda :!: Jeżdzą głownie Sprinterami 313 CDi w Maxi i Renault Messenger :? Bardzo czesto możan ich spoptkać jak jadą przez PL na karnecie TIR :evil: Firma znajduje sie w Ciechanowie na wlocie od strony Płocka (pierwsze swiatła w prawo i 3 firma po prawej stronie)

Tytuł:
Post Wysłano: 06 gru 2007, 23:10

Użytkownik

Użytkownik

na karnecie to oni rzadko jeżdżą a własciciel to scigany nie wiem czemu

Tytuł:
Post Wysłano: 07 gru 2007, 22:31

Użytkownik

Użytkownik

Wszystko tylko nie buSSSSSS jezdzilem busem po polsce i za granica i powiem jedno jak sie jedzie krotkie trasy to mozna przezyc ale jak masz jechac za granice to jest poraszka jedna zasadnicza sprawa nie ma sie gdzie wyspac !!!! siedzenia nie wygodne i na dodatek za male !!!! jak przychodzi zima i nie masz webasta to jeszcze bardziej ci dopieka jak musisz wstawac i co chwile zapalac auto, Kocham prace jako kierowca ale pewnych rzeczy zniesc nie moge a szczegolnie tego jak cie ganiaja jak wola nie mysla o tym ze potrzebujesz snu !!!! Fakt ze to jest dobra szkola jazdy ale na krotka mete ja jak jezdzilem busem bylem zasze zaspany ale zycze tobie zebys zawsze byl wypoczety !!! i pelen wiary :) to sie przydaje !!!

znaleźć się już

Tytuł:
Post Wysłano: 07 gru 2007, 23:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Cytuj:
Praca na busach jest jeszcze gorsza niz na Ciezarówkach.
Błagam... nie wiecie to nie mówcie, bo gadanie typu "a tamten powiedział..." to wstyd...
Cytuj:
Wszystko tylko nie buSSSSSS jezdzilem busem po polsce i za granica i powiem jedno jak sie jedzie krotkie trasy to mozna przezyc ale jak masz jechac za granice to jest poraszka
pwiem jedno: :lol:

"poraszka" to raczej sytuacja którą opisałeś...
Gdzie najdalej byłeś tym dostawczym? na Słowacji czy w Niemczech ?
Bo uwierz kolego że można się wyspać - tylko trzeba mieć metodę no a jeśli szef pozwoli to wyrko...
I nie mów mi że dalej jak Niemcy dostawczakiem nie pojedziesz bo osobiście jeżdże dostawczym do Rumunii i jeśli nic nie stoi na przeszkodzie to można idealnie wyspać... na pace, a zimą w kabince na wyrku lub na siedzeniach.
Mój wujek był Mercedesem Sprinterem 316CDi w PORTUGALII , i cały czas jeździ na stałe kierunki- Polska - Niemcy, Słowacja, Węgry, Rumunia- jakoś można więc komentarze tego typu to śmiech na sali... :lol:

Kolego - zapoznaj się z ofertą firmy WIPAX - gdzieś czytałem że maja ciekawy tabor i ładne kursy ;)

Szrokości ;)

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 gru 2007, 23:46

Użytkownik

Użytkownik

Widzialem twoje wyrko i bardzo mi sie podoba ale moje przezycie z busem nie bylo do konca Ok podziwiam cie i serdecznie pozdrawiam ale mnie bus nie pasowal nie mowie ze bylo tak tragicznie bo bym nie jezdzil 2 lata ale szef mnie poganial mam nadzieje ze twoja firma traktuje cie po ludzku oczywiscie kazdy ma jakies swoje doswiadczenia na ten temat milsze i moze mniej mile wiec wszystkim Dostawczakom zycze spokojnego snu :P i szerokosci :) najdalej bylem w Hiszpani i jezdzilem Masterem :P

znaleźć się już

Tytuł:
Post Wysłano: 08 gru 2007, 19:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Cytuj:
jezdzilem Masterem
No to wszystko wyjaśnia :lol: :mrgreen:

Podziękował kolego podziękował ;) tak jak piszesz są różni szefowie i przez właśnie szefa można się do czegoś zniechęcić- wujka szef jest w porządku koleś więc jest jak najbardziej pozytywnie :D

Życzę Ci również szerokości kolego jako że obaj wiemy co to robota na dostawczych, tych dobrych i tych złych :lol: ;)

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 gru 2007, 22:10

Użytkownik

Użytkownik

Ja też pomykałem busikiem dokładnie Ford Transit nieco stary :D

Pracowałem w Łomży na piekarni, rozwoziłem pieczywo i wyroby cukiernicze. Pobudka codzienie o 3;00 nad ranem o 4 meldowałem się na piekarni tam sie ładowałem i pomykałem w trasne... przeważnie obsługiwałem Kolno, Nowogród, Stawiski, Kupiski i takie tam podległe wiochy, czasami też smigałem na Ostrołęke, Pułtusk i Maków Maz... codzienie po godz. 15 byłem wolny... Pozytywnie wspominam tą prace...

---B,C,C+E,D---
---Za kółkiem spędzam dnie i noce... Taka praca??? Nie styl życia... Szerokości...

Tytuł:
Post Wysłano: 09 gru 2007, 18:08

Użytkownik

Użytkownik

Na busie jest łatwiejsza robota niz na zestawie ciągnik+naczepa i mozna sie z pewnoscią wyspać w niemczech są hotele po 10-15 euro za nocke a przeciez busem nie jeżdzi sie po dwa trzy tygodnie po zagranicy i majątku na hotel nikt nie wyda
Kolega który jeżdzi na busie w ciechanowie na pace ma wyrko (leżanka) gdy przychodzi czas na sen wyciaga ją żuca na siedzenia i kładzie sie spać
Jak dobrze sie auto nagrzeje to ciepło nie ucieknie tak szybko w zimę

Tytuł:
Post Wysłano: 09 gru 2007, 19:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6543503

Ja jeżdżę BUSEM IVECO DAILY MAX. Wyjazd ok 5 rano powrót ok 17. Wszystkie soboty wolne. Ta praca mi sie podoba. Za km mam 20 gr. Zastanawiam sie czy przejść na DAF-a LF . Bo chce czymś większym jeździć. A Wy na busach ile macie za km ??

Tytuł:
Post Wysłano: 09 gru 2007, 22:41

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
A Wy na busach ile macie za km ??
900 zł podstawy + 0,10 zł / 1 km - w ten sposób płacimy u nas w firmie .