Cytuj:
Są takie systemy już od kilkunastu lat (spotykałem nawet w Schmitz z 2010 roku) dostępne w opcji za dopłatą.
Np. taki SMARTBOARD WABCO jest bardzo obszernie rozbudowany, można w nim sprawdzić takie dane jak:
ilość okładzin, ciśnienie w oponach / poduszkach, ustawianie kilku poziomów jazdy, różne opcje podnoszenia osi, pochylenie naczepy, licznik km stały / dzienny / serwisowy, kody błędów a nawet napięcia na różnych czujnikach i wiele innych opcji których już nie pamiętam
Ale w firanie miałeś takie cudo? Powiem szczerze, że słyszałem o takich bajerach, ale w chłodniach, gdzie sprawdzało się to w menu agregatu. W firanie nigdy w życiu na oczy nie widziałem takiego systemu.
Cytuj:
Damian, w Volvo też idzie sprawdzić klocki z poziomu komputera pokładowego, a dokładniej komputer pokazuje przy jakim przewidywalnym przebiegu powinna nastąpić wymiana klocków, tak samo jest w Renault.
Masz rację, przypomniałeś mi o tym. Ale serwis wiem na 100% miał opcje jak w Scani, sprawdzić dokładny procentowy stan okładzin.
Cytuj:
Boze… jak baby… JAK BLACHA WYPADNIE TO SIĘ KLOCKI ZMIENIA!
jak tarcza „poruchana” to się nowy klocek dotrze.
Austryjaki lubią to.