Cytuj:
Ja z unrealem zgodzę się w jednym - jeśli rozwój to ciągła zmiana firm, aby nauczyć się czegoś nowego, to ja nie widzę w tym sensu (był tu już taki ze Śląska, co firmę zmieniał co 2 miesiące).
Chyba w pksie trzeba zmieniać firmy, żeby się rozwijać. Poza tym, to jakaś zbrodnia żeby nawet co miesiac zmienić pracodawcę? Sam w ciągu miesiąca miałem 2 bo rzeczywistość okazała się inna niż miała byc na rozmowie.
Cytuj:
Chciałbym przypomnieć, że w terenie zabudowanym należy umożliwić autobusowi wyjazd z zatoczki, polecam odpowiednie paragrafy w kodeksie. Mimo to ja zawsze czekam, aż kierowca dużego zwolni albo mrugnie długimi, nigdy nie pcham się na chama
Właśnie przez to, że w KD tak jest napisane, to większosć pksiarzy myśli, że im wszystko wolno. Nie piję do Ciebie teraz, ale sam wiesz jak się zachowują kierowcy z pksu.
Cytuj:
Nie wiem czemu zaczęła się nagonka na kierowców autobusów miejskich. Wszak ktoś musi zawieźć wasze żony, matki i dzieci do pracy i szkoły. Mi jest dobrze tu gdzie jestem - praca jest pewna (firma nie zwinie się za pół roku), pieniądze zawsze na czas i wiadomo, ile za co zostało zapłacone. Co roku do firmy przychodzą fabrycznie nowe autobusy, więc nie ma stresu, że stanie się na środku skrzyżowania z jakąś awarią.
Tak samo jest z kierowcami ciężarówek, My też musimy dowieźć Waszą żywność, papier do dupy, chemię gospodarczą, ciuchy do biedronek czy innych lidlów. Czy mi, czy Szakiemu czy innemu Ociowi czy Długiemu też jest dobrze gdzie pracujemy, nie sądze, że firmy za pół roku padną. I też są nowe składy dobierane.
Cytuj:
kierowca ma być czysty i schludny, bo reprezentuje swoją firmę.
A to kierowcy ciężarówek to brudasy?
Mikuś, jeszcze jedno pytanie do Ciebie królu. Po chvj wsiadasz na ten tydzień czasu jak tak Ci ta praca nie odpowiada? Żona ze smyczy spuszcza czy jak to tam wygląda?