Strona 1879 z 3556 [ Posty: 71119 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11877 1878 1879 1880 18813556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 paź 2017, 17:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

W przyszłym tygodniu jak z tymi zakazami?
Bo radio czerwone, że niby we wtorek też Niemcy stojO.

Post Wysłano: 27 paź 2017, 18:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Spedycja przysłała takiego eska:

Przypomnienie o zakazach w przyszlym tygodniu:
31.10 : zakazy w FR w godzinach 22-00, DE 00-22, w PL 18-22
01.11 - zakazy w DE w godzinach 00-22, tylko w: Baden-Wirtembergia, Bawaria, Nadrenia Polnocna-Westfalia, Nadrenia-Palatynat i Saar. FR 00-22, AT 00-22, IT 9-22, PL 8-22, LU 00-22, SK 00-22

Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 27 paź 2017, 18:44

Użytkownik

Użytkownik

Jak słyszę te żenujące teksty o kierowcach z powołania, to od razu przypominają mi się te youtubowe dzbany, o których tu namiętnie dyskutujecie.
Prawda jest taka, że czasy się odrobinę pozmieniały i rzadko kiedy pracuje się całe życie w jednym "zakładzie pracy", a nawet w jednej profesji. Trzeba się z tym pogodzić, a nie dosrywać tym, którzy chcą spróbować tego chleba, albo od niego odpocząć.
Jak ktoś jest nygus i ma 2 lewe ręce to nie sprawdzi się ani jako piekarz, ani jako kierowca. Ten rozgarnięty poradzi sobie z jednym i z drugim.

Post Wysłano: 27 paź 2017, 18:44
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

We wtorek całe stoją, w środę tylko część.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 27 paź 2017, 19:23

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Prawda jest taka, że czasy się odrobinę pozmieniały i rzadko kiedy pracuje się całe życie w jednym "zakładzie pracy", a nawet w jednej profesji. Trzeba się z tym pogodzić, a nie dosrywać tym, którzy chcą spróbować tego chleba, albo od niego odpocząć.
Jak ktoś jest nygus i ma 2 lewe ręce to nie sprawdzi się ani jako piekarz, ani jako kierowca. Ten rozgarnięty poradzi sobie z jednym i z drugim.
A co Ty się tam g**** znasz.
Każdy kierowca jest z powołania, kocha te patologistyke, bycie popychadłem, wieczną gonitwę, orkę po nocach i pauzowanie w dzień :D .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 27 paź 2017, 19:29

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: CO RANO PODSTAWIĄ

Cytuj:
Jak słyszę te żenujące teksty o kierowcach z powołania, to od razu przypominają mi się te youtubowe dzbany, o których tu namiętnie dyskutujecie...

Otóż to. Jeżeli kolejny dwudziestoparoletni "urodzony kierowca" zechce pluć jadem na "tych z przypadku" niech wie, że:
- w czasach mojej młodości zawodowym kierowcą zostawało się po ukończeniu trzyletniej zasadniczej szkoły zawodowej w kierunku "mechanik kierowca".
- do zasadniczej szkoły zawodowej wstępowali ci, którzy w szkole podstawowej rzadko osiągali oceny wyższe niż 3. Bo inaczej uczyliby się w LO bądź technikum. Nie dotyczyło np. złotników i innych rzemiosł, dla których nie było po prostu szkół średnich.
- tę "elitę" z tamtych czasów często spotykamy w naszej pracy.
- nie chcę być "elitą'. Mogę być i piekarzem, "bez powołania"
Ilu z nas (na forum) posiada wykształcenie związane z zawodem kierowcy? Podejrzewam, że całe 0%. Czy kierowca-piekarz ma więcej czy mniej powołania od kierowcy-kolejarza?

Post Wysłano: 27 paź 2017, 19:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wy tu o kierowcach z powołania, a tymczasem celebryta odebrał nowego Jelcza... Na FB są pierwsze foty.

Post Wysłano: 27 paź 2017, 19:50

Użytkownik

Użytkownik

Mam własny komputer od 25 lat, ale nie mam konta na FB.
I jestem z tego dumny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Post Wysłano: 27 paź 2017, 19:54

Użytkownik

Użytkownik

Argi, Ty chyba z początku 80tych lat jesteś. Jak ja zresztą.

Za moich czasów ci z lepszymi ocenami szli do LO, Ekonomików, ci trochę gorsi do TPS, a patologia i tempaki do zawodówek :) .

Ps. Też nie mam FB. Miałem Naszą Klasę, ale żona mi skasowała konto, że niby niechcący :D .
A na Instagramach, i innych Snapchatatach, to nawet nie byłem.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 27 paź 2017, 19:59

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
We wtorek całe stoją, w środę tylko część.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Tranzyt przez A2 i A30 ponoć idzie. Mam jechać we wtorek o 22 i takie dostałem info z firmy.

Post Wysłano: 27 paź 2017, 20:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Coś musieli powiedzieć skoro trzeba jechać :D

Post Wysłano: 27 paź 2017, 20:15

Użytkownik

Użytkownik

Jak Ty wozileś paczki w Rabanie też Cię tak kitowali?

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 27 paź 2017, 20:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Od ostatniej paczki minęło sporo czasu ale tak, kitowali.

Post Wysłano: 27 paź 2017, 20:31

Użytkownik

Użytkownik

Kierownik
W połowie 80-tych kończyłem podstawówkę. I nie znam przypadku, żeby chłopak z dobrymi ocenami poszedł do zawodówki, na kierowcę, "z powołania". Dla rodziców, syn w technikum czy liceum, to było coś. Więc, jeżeli dobrze się uczył, to w 99% szedł właśnie tam. I nauczyciele tak im klarowali z dużym wyprzedzeniem.
Do zawodówek trafiali ci pozostali. Rodzice jakoś to akceptowali, bo przeważnie sami posiadali wykształcenie zawodowe albo i podstawowe. A fabryka już czekała.
Znam jeden przypadek, gdzie znajomy był słabiutki, ale rodzice uparli się, że pójdzie do liceum. Skończyło się próbą samobójczą. Środowisko, wtedy, nie miało litości dla takich "ambicji".
Dziś to norma. Każdy gamoń musi skończyć liceum i zrobić jakiś g**** warty, zaoczny licencjat za ciężkie pieniądze. No i "w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem".

P.S Czwartego byłem w St-cach na pogrzebie kolegi z jednej ławki. Z mojej półki biorą :?

Post Wysłano: 27 paź 2017, 20:45

Użytkownik

Użytkownik

Pomijając szufladkowanie, dziś jestem mądrzejszy i wiem, że do jakiej szkoły się chodziło, i jakie się miało oceny, często nijak się ma do tego, kim i jakim człowiekiem jesteśmy za 20 lat.

Co nie zmienia faktu, że te zwodówki, to fabryka mięsa armatniego były.
I że spora część dzisiejszych asów drajwerki właśnie taką uczelnię skończyło, lub nawey nie.

Korni, ale z rozrzewnieniem wspominasz te czasy, kiedy logistyk zaplanował a Ty mówiłeś że się "nie da", co nie?

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 27 paź 2017, 21:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Korni, ale z rozrzewnieniem wspominasz te czasy, kiedy logistyk zaplanował a Ty mówiłeś że się "nie da", co nie?
Historii nazbierało się wiele; tym bardziej, że pracuje w biurze pod którym jeździłem przez rok; ale niezbyt tęsknię.

Post Wysłano: 27 paź 2017, 21:04

Użytkownik

Użytkownik

:lol: Najlepsi sa Ci co opowiadają jak to oni kochają jeździć i nie mogą żyć bez kierownicy,

Post Wysłano: 27 paź 2017, 21:09

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:

Historii nazbierało się wiele; tym bardziej, że pracuje w biurze pod którym jeździłem przez rok; ale niezbyt tęsknię.
Dupa nie logistyk jesteś. Nawet sprowokować sie nie dajesz.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 27 paź 2017, 21:41

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
A co Ty się tam g**** znasz.
Nie dość, że dzień słaby, to jeszcze leżącego kopią.
Cytuj:
Pomijając szufladkowanie, dziś jestem mądrzejszy i wiem, że do jakiej szkoły się chodziło, i jakie się miało oceny, często nijak się ma do tego, kim i jakim człowiekiem jesteśmy za 20 lat.
Nie wiem czy się zgodzić, bo choć ogólna zasada jest prawdziwa, to jednak zawsze łatwiej zejść ze stopniem trudności wykonywanej pracy niż go podnieść. Jak ktoś nie opanował tabliczki mnożenia, to trudno będzie mu wysłać rakietę w kosmos, a temu od rakiety nie powinno sprawić trudności powożenie ciężarówką.
Ale w sumie może się mylę, bo jednak jesteś już tak stary, że możesz snuć dziadkowe opowieści :D

Jeszcze apropos tych wiecznych gnaczy z powołania. Starsi użytkownicy na pewno pamiętają, może niektórzy młodsi również, rzadko udzielającego się ostatnio Cyryla. W sumie autorytet na forum w wielu dziedzinach. Z tego co ogólnie kojarzę to jego kariera zaczynała się od Żuka, przez zestawy, spedytorkę, pracę jako instruktor, wykładowca, chyba również dziennikarz, przez pewien okres również jako zarządzający transportowym burdelem na budowie. Całe życie zawodowe poświęcone transportowi, ale nie tylko jako "kierowca z powołania". To w sumie byłoby spore faux pas powiedzieć o Cyrylu "piekarz", bo przestał kręcić fajerą raz w prawo, raz w lewo.

Post Wysłano: 27 paź 2017, 21:52

Użytkownik

Użytkownik

No niby tak.

Ale zauważ że 99%z nas wykonuje zwykłe, przyziemne prace, jak np jeżdżenie TIRem, i nawet w tej odmóżdżającej pracy, rozum i jego zasoby, ich używanie lub nie, decydują kto jest dobry, a kto zmienia firmy 3 razy do roku.

To tyle z dziadkowych opowieści :) .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Strona 1879 z 3556 [ Posty: 71119 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11877 1878 1879 1880 18813556 Następna