[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1801 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1801 z 3557 [ Posty: 71128 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11799 1800 1801 1802 18033557 Następna
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
(...) Jak siofer A zarabia wiecej od siofera B i B mu nie wierzy to uwierzy jak sam bedzie tyle zarabiał co A
Mogę uwierzy w 17000 zł (podstawa + diety) na rozliczeniu do księgowość. Jednak nie wierzę,że to jest kwota netto wypłaty kierowcy w Polsce.

Post Wysłano: 27 sie 2017, 15:53

Cytuj:
Jumas tutaj dla niektórych 6 jest mityczną stawką ,także życzę Ci powodzenia w dalszej konwersacji
To by tłumaczylo to powszechne oburzenie o tej 10 :lol:
Dwukrotnie wiecej to rzeczywiście szefy się mogły jakieś oburzyc :mrgreen:

Jacoo Może on w Norwegii na własnej działalności jeździ. Bądź co bądź firma polska, a że jednoosobowa to chvj z tym :lol: Był chyba taki okres, że Polaków tak dymali w Skandynawii?
Potem chyba tamtejsza skarbowka się za to wzięła, że jak tam się pracuje to tam się ma płacic podatki czy jakoś tak.

Post Wysłano: 27 sie 2017, 16:59

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

A gdzie ktoś napisał że zarabia 17000/msc?...Podobną kasę można wyciągnąć podejrzewam na Skandynawii za cały msc w kabinie.Ale na naszym rodzimym rynku sugeruję-99% nie da rady.A z tą słynną 6-tką też myślę,że jak chcesz coś ciekawego znaleźć to znajdziesz.Moja poprzednia firma daje teraz po roku 4200zł brutto podstawy i 52E diety,a jeszcze wcześniejszą gdzie pracowałem 5lat daje co prawda nadal km,ale już całkiem niezłe 60gr/km.Także moim zdaniem znalezienie dzis pracy z dochodem 7tys/msc to żaden wyczyn,trzeba poprostu poszukać.A dobry kierowca z tym nie ma problemu... :>

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 27 sie 2017, 17:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jakiś tam Tyr...

Jumas, dokładnie tak było i nadal jest, ale w Szwecji. W Norwegii puki co się z tym nie spotkałem. A z czasów andreassona czyli właśnie jazdy u szweda na własnej, polskiej działalności maksymalnie szło zarobić 13 tyś zł netto za 4 tygodnie jazdy 25,25. Przy standardowej naczepie nikt 10 tyś nie przekroczył za 4 tygodnie. Ale skarbówka dopięła swego w tym roku i firma wreszcie padła. Na zgliszczach powstała nowa i zatrudnia kilkunastu kierowców już na prawdziwą szwedzką umowę.

Post Wysłano: 27 sie 2017, 18:44
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Ja bym chcial dodac od siebie ze i to w Szwecji sie konczy z tymi polskimi działalnościami. Szwecja zmieniła prawo jakos kilka miesięcy temu w celu ukrócenia tego procederu, wiem ze popłoch jest szczególnie w budowlance ale po ogłoszeniach widze ze nasi maja na to wyj3bane ;)

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 27 sie 2017, 19:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Ja tam codziennie w domu i mam 0,82 gr. z km. + podstawa + delegacja, miesięcznie robię 12 tys. km. Łatwo można policzyć, dodam że to kwota netto + ZUS odprowadzany od realnego zarobku.

( :lol:)

Post Wysłano: 27 sie 2017, 19:46

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Damian DAF,coś mi się wydaje,że tym wpisem to co niektórym z forum to chyba wrzątek wykipi... :mrgreen: Jeśli faktycznie tak masz,czego Ci życzę to jesteś naprawdę w elicie... :wink:

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 27 sie 2017, 20:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Damian DAF,coś mi się wydaje,że tym wpisem to co niektórym z forum to chyba wrzątek wykipi... :mrgreen
Na co niektórych, to taka kwota nie robi wrażenia...:D Ten, co ma mieć to ma...
Cytuj:
Ja tam codziennie w domu i (...) miesięcznie robię 12 tys. km.
Oczywiście...600 km dziennie :)

Post Wysłano: 27 sie 2017, 20:16

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Co niektórzy więcej płacą podatku, i się nie chwalą :D .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 27 sie 2017, 20:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Pitu pitu a jak powszechnie wiadomo transport się nie opłaca ;)
6/7/10 s psodu a cudzesy jak były palone tak sa palone do tej pory.

Post Wysłano: 27 sie 2017, 20:49

Cytuj:
Pitu pitu a jak powszechnie wiadomo transport się nie opłaca ;)
6/7/10 s psodu a cudzesy jak były palone tak sa palone do tej pory.
Zaryzykowałbym stwierdzenie ,że amatorzy od cudzesów wywodzą się z grupy nie przekraczającej 5 na międzynarodówce :lol:
Tak już na poważnie to się zastanawiam gdzie taki delikwent robił do tej pory ,że on nie wierzy w zarobki na poziomie 6 .
Wystarczy złapać za telefon i podzwonić po pierwszych lepszych firmach , które się obecnie ogłaszają i popytać .Bynajmniej tak się ma sprawa na Śląsku.Biedny chłopina z Gliwic się ogłasza non stop i proponuje 50 gr z kilometra(niby koło 12 tysięcy km. się u niego robi) plus podstawę i nie ma chętnych :lol:
Dobranoc :D

Post Wysłano: 27 sie 2017, 21:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
a cudzesy jak były palone tak sa palone do tej pory.
Cudzes dobry i pod wodą. A cudzy ocet i tak słodki.

Post Wysłano: 27 sie 2017, 21:21

Najgorsi to Ci co ze sprzętów do palenia to tylko mordę mają. Jak ogień ma to pół biedy. Mój koszmar zawsze to miec cigareta i pusta zapalniczke. Wiadomo, że strugamy ogień do końca, potem jeszcze trzeba rozebrać, tuning, i jeszcze coś można wskrzesac :lol: A jak wiadomo, że sytuacja jest beznadziejna to na koniec jednego od drugiego żeby z głodu nie umrzeć. A potem agonia :mrgreen:

Post Wysłano: 27 sie 2017, 22:12
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Cytuj:
Nie dolewaj oliwy do ognia :D

Post Wysłano: 27 sie 2017, 23:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Spędziłem weekend z Białorusinami - nie kierowcami ale ze zespołem muzyczno/tanecznym. Jestem pod wrażeniem ich podejścia do życia, stylu bycia i kultury. Wieeeeeeleeee Polek może się od nich uczyć. :)

Post Wysłano: 28 sie 2017, 8:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Nie dolewaj oliwy do ognia :D

Zawsze można zmienić zawód i po 8h przed kompem codziennie wracać do domu, a stawki rzędu 15k brutto nikogo specjalnie nie dziwią, choć są już firmy które za najlepszej klasy specjalistów są w stanie zapłacić powyżej 20k brutto. :D

Post Wysłano: 28 sie 2017, 9:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak wystartowałem dziś ambitnie z robotą,że o 7:20 było po rozładunku. Już prawie 2 godz.oczekiwania aż się coś znajdzie na powrót. I jak tu zarobić choć tą siustkę s psiodu ...

Post Wysłano: 28 sie 2017, 9:21
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Idz do korpo :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Byłem, też nie wiedziałem tam 6 z przodu. Jak to mówią wszędzie dobrze, gdzie nas niema.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Byłem, też nie wiedziałem tam 6 z przodu. Jak to mówią wszędzie dobrze, gdzie nas niema.
Nie ma nic lepszego niż korpo, a przynajmniej korpo z perspektywy programisty lub innego specjalisty IT ;-). W innych działach, choćby w obsłudze klientów jest klasyczny wyścig szczurów i tam wszystkie stereotypy o korporacjach są prawdziwe...

Strona 1801 z 3557 [ Posty: 71128 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11799 1800 1801 1802 18033557 Następna