Cytuj:
a jak wygladają jakies opłaty za granicą czy jest juz wszystko opłacone a mycie samochodu tez ze swoich pieniedzy
W Arce tankujesz na "flote", na dwóch pompach Orlenoskich. Tzn. na Poźrzadle ten CPN przed Newadą (pełno tam Agromexów, Linków, Mexemów itp). Drugi CPN w Zgorzelcu, ostatni zjazd w stronę Zgorzelca, obok "Oszołoma", Cerfura. Tam tankujesz do pełna, i myjesz auta też na flote. W razie "w", tankujesz awaryjnie na innych orlenoskich pompach, ewentualnie masz Ariske. Tylko dziennie możesz dwa razy użyć floty. Jak na Orlenach wprowadzili obiad za tankowanie, tankowałem na dwa raz, dwa kotły odzielnie
. Drugi obiadek brałem na wynos... Jak jeździłem nikt nie mówił jak często mam myć. Jedni myli co dwa, inni trzy tygodnie, miesiąc. Zależy jak z czasem, czy kolejka, czy się spieszysz, auto zalepione itp...
W Arce masz oddzielne zaliczki na wydatki służbowe. Tzn dostajesz na początek np. 100euro 300pln i zbierasz kwity, faktury żeby się rozliczyć. Oczywiście musisz wcześniej zgłosić że Ci się kończy kasa, albo potrzebujesz tyle i tyle. Ja byłem w domu podjeżdżałem na bazę, zdawałem CMRy, kwity, faktury i pobierałem zaliczki...