Kontenery wożą z Delty do terminalu kontenerowego w Gliwicach.
Jeśli ktoś chce sie dowiedziec na temat pracy w tej firmie to piszcie śmiało.
Pracowałem tam dwa lata,zostałem zwolniony "bo zbyt krótko pracowałem" a trzeba było kogoś zwolnić po rozstaniu z DHLem.(dodam tylko ze pracowało tam przynajmniej 10 kierowców młodszych stazem w firmie niż ja) Oficjalny powód??? Widzimisie dyspozytora "Hajdy" który wytypował sobie osoby do zwolnienia a Suchiński robi to,czego Hajda chce.
Ogólnie w firmie mozna by zarobic sporą kase,ale dyspozytor Hajda nie pozwoli,bo jak nie ma zakazów,to "nie ma sezonu na dwa kólka" w tygodniu,ale jak sie zaczynają zakazy,to nagle jest w cholere ładunków na poniedziałek do Zagłębia i Holandii. Jednym słowem gościa strasznie jara słowo "weekend" i wyrzucanie kierowców w sobote za granice. Człowiek z którym nieda sie współpracować normalnie,bo taka współpraca go nie interesuje. Na złość,na przekór pod górke i zeby tylko nie po Twojej myśli to główne motto pana Hajdy. Długo bym mogł wymieniać jakie numery [wycenzurowano] ten wrzód kierowcom,ale po co?
Jeśli chodzi o zarobki to firma płaci tylko 800żł podstawy. Tzn na konto dostaniecie całośc podstawy,ale Suchiński daje tylko 800zł,reszta pobierana jest z kólek,które zrobisz:)
Uwazaj zeby nie spowodować kolizji drogowej,bądź wypadku,kazdy z winy kierowcy to kara 3000zł,tłumaczona ucinaniem zniżek przez ubezpieczycieli:) Dobre co? ogólnie kierowca jest obciążny praktycznie za wszystko np
Zjazd z wytyczonej trasy, 500zł kary+koszty trasy(paliwo,myto)
Uzywanie sygnału dźwiękowego na bazie 1000zł kary:)
Ubranie robocze to według firmy viva-trans "kamizelka odblaskowa" ale oczywiscie papiery ze odbierasz ciuchy robocze podpisuje sie co pół roku.
O Zdzisławie mógłbym tu pisać az do rana,ale chyba wystarczy jak napisze ze kierowców zwykł nawyzać "[wycenzurowano]" lubi maczac palce w akumulatorach,a potem wkładać je do ust,w ten sposób sprawdzając czy baterie są dobre... Autoryzowany Serwis Mercedes-Benz!!!! wymienic np jeden klocek hamulcowy na osi prowadzącej,bo pozosatłe są jeszcze ok, "A ty mi tu nie [wycenzurowano] niedojebie jeden!!!":)
Nie pisze tego wszystkiego ze złości,czy cos w tym stylu,bo nawet sie ciesze ze mnie zwolnili,ba sam i tak bym tam nie wytrzymał do konca tego roku. Chce tylko zeby nie którzy sie 2 razy zastanowili zamin podejmą prace w tej firmie,bo z zewnątrz wygląda rewelacyjnie.Nowy sprzęt,baza,serwis,myjnia,diagnostyka,ale w środku.....Brak słów.