Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 paź 2010, 22:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2753948

Witam.
Mam takie pytanko usłyszałem ostatnio, że często na parkingach czy to w Polsce czy EU od kierowców jest wymuszany haracz. Jeżdżę około roku i jeszcze się z tym nie spotkałem, a może to jakieś określenie opłaty parkingowej? Bo trochę dziwne dla mnie, że na parking, co stoi powiedzmy 50 zestawów wpada kilku kolesi i kasę wyłudzają – kierowcy to jedna wielka rodzina i chyba by ich tam rozszarpali. Czy spotkaliście się z takim procederem czy takimi sytuacjami?

Post Wysłano: 20 paź 2010, 11:51

Użytkownik

Użytkownik

Kierowcy to taka wielka rodzina że jakbyś stał nad przepaścią to nie jeden by Cię do niej pchnął. Bardziej mi się wydaje tutaj chodzi o grupkę bezrobotnych albo dzieci... przyjdą powiedzą daj euro, daj 5 zł nie dasz w nocy przyjdą rzucą Ci kamieniem w szybę i na tym się zakończy dlatego nie raz lepiej im dać te parę groszy i mieć święty spokój.

We wakacje będąc w trasie (na przejściu SK-H) przyszedł gościu z gitarą a ja siedziałem na leżaczku przed autem w cieniu i jadłem, zaczął rzępolić na tej gitarze z 4 strunami, skończył i do mnie kolega 2 ojro, kolega cigara daj, kolega daj kiełbase, a że miałem akurat odgryziony kawałek kabanosa dałem mu to, obraził się i poszedł.
To jest chyba najprostszy sposób na zarobienie sobie jakich kolwiek pieniędzy chociaż wydaje mi się że potrafią zarobić dobrą dniówkę.

Post Wysłano: 20 paź 2010, 12:00

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Renualt

Witam,

Mirek z tej strony, jestem tutaj nowy. Mnie kiedyś w Rumunii nocą Panowie na parkingu zapukali w drzwi i nie sposób było im nie otrzowyć, bo " walili " przez dobre kilkanaście minut.
Chcieli 100 euro ale dałem im 40 i poszli. Później dowiedziałem się, że to standard w tym miejscu.

Post Wysłano: 20 paź 2010, 17:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 19471803
Samochód: VOLVO

Czasami to jest nawet tak że Rusek albo ktoś ci pomoże a Polak przejedzie obojętny . tak samo kiedyś stałem na weekend i tak się złożyło że stałem moją ciężarówką w śród Turków a na takim obok parkingu stali Polacy to doszło do tego że Polacy siebie nawzajem okradali a ja nawet miałem na całą noc bańkę z wodą i butle gazową wystawioną i nawet mi nie zginęła a podejrzewam że stał bym w śród polaków to ta butla i bańka by zginęła wiadomo nie wszyscy są tacy że okradają swoich ale bynajmniej są tacy kierowcy że nie zważają na to że w dzień grillowali z tą osobą .

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]