Jeśli był podobny temat to najmocniej przepraszam, ale po przejrzeniu paru stron tematów nie trafiłem na coś podobnego.
Zacząłem niedawno pracować w firmie drogowej, która posiada parę samochodów ciężarowych i używają je tylko dla własnego użytku (5 wywrotek i 5 ciągników z naczepami).
Jest to moja pierwsza praca po studiach i nie mam w tym jakiegoś większego doświadczenia, ale czy jesteście mi w stanie pomóc, zasugerować coś, co tego typu samochody mogą przewozić w okresie zimowym?? Pytam, bo chciałbym przedyskutować z kierownictwem wykorzystanie tych samochodów zimą, skoro już są i tak generują koszty (czasami większe niż koszt wynajęcia podobnego samochodu). Podejrzewam, że wiele zależy od tego w jakim rejonie Polski się znajdujemy, więc może sprecyzuje co nieco lokalizację, Pomorskie, okolice Gdańska, firma także wykonuje wiele kontraktów w Grudziądzu i okolicach.
Na razie jedyne co udało mi się znaleźć na temat pracy wywrotek zimą, to odśnieżanie, wywóz śniegu itp. Ale czy to wszystko??
Wiem, że pytanie może wydawać się dziwne, ale liczę na pomoc fachowców
Pozdrawiam!