Mi te zmiany w Scani R bardzo sie podobają. Sczególnie te wnętrze i kolorystyka jego. Myślę że projektanci się postarali..Zobaczymy jak będzie się sprawować na drogach...
Wąski zderzak jest tragiczny, z szerokim wygląda zacnie, czyli całkiem odwrotnie (wg mnie) od poprzedniczki
Zobaczymy co z tą 720, jaki to będzie miało moment i gdzie zawieszą moc, bo głupie cyferki na razie nie robią na mnie wrażenia, ma ktoś na ten temat jakieś konkretniejsze info?
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
bakiM:
Po premierze... tyle, że nie w Polsce... Bajzel:
Moim zdaniem ,gdyby mieli zrobić silnik 720, to już by o nim było głośno. Ale zobaczymy, może nas zaskoczą...
bakiM:
Moim zdaniem ,gdyby mieli zrobić silnik 720, to już by o nim było głośno. Ale zobaczymy, może nas zaskoczą...
To czemu na stronie www.scania.pl można się zapisać na jazdę próbną. ? Wydaje mi się ze premiera i w Polsce też była.
bakiM:
To czemu na stronie http://www.scania.pl można się zapisać na jazdę próbną. ? Wydaje mi się ze premiera i w Polsce też była.
Bajzel:
A o 700 Volva było głośno? Nie przypominam sobie.
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
bakiM:
To czemu na stronie http://www.scania.pl można się zapisać na jazdę próbną. ? Wydaje mi się ze premiera i w Polsce też była.
10 Października odbędzie się Polska premiera.
ciekawe skąd taki informacje masz, premiera oficjalna odbędzie się 9 października w Warszawie. po tym terminie będą prezentacje u lokalnych dealerów.
ale to nie ważne jeden dzień w tą czy w tą.
według mnie szwecja pracuje nad nowym silnikiem już od dawna tylko chce gotak dopiescić żeby był najlepszy na rynku a nie jak volvo, zrobić 720hp i już.
czas pokaże. scania napewno nie odpuści swojemu dawnemu rywalowi
GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series
Cytuj:
ciekawe skąd taki informacje masz, premiera oficjalna odbędzie się 9 października w Warszawie. po tym terminie będą prezentacje u lokalnych dealerów.
ale to nie ważne jeden dzień w tą czy w tą.
według mnie szwecja pracuje nad nowym silnikiem już od dawna tylko chce gotak dopiescić żeby był najlepszy na rynku a nie jak volvo, zrobić 720hp i już.
czas pokaże. scania napewno nie odpuści swojemu dawnemu rywalowi
To mnie teraz powaliłeś. Volvo 720? 700 jak już i silnik jest dopieszczony. Jeśli sądzisz, że Volvo ma słabszy silnik to jesteś w błędzie. O silniku Volvo było głośno. Wystarczyło od czasu do czasu zajrzeć na stronkę producenta i można było zobaczyć prezentacje oraz "trailer'y" nowej potęgi pod kabiną Szweda. A o Scanii cicho sza Dla mnie to Scania może mieć i 1000PS w V-ce ale i tak piękna praca ich V-ek skończyła się na czternastolitrowej jednostce w serii "3". Sry za offtopa ale nie lubię jak ktoś pierdzieli głupoty -.-
_________________ Cichanos und Gibon Internationale Spedition u. Logistik GmbH & Co. KG, Hamburg (D) member.
Nie rozpędzaj się tak z tą oceną Scanie z HPI brzmią tylko tak jakoś nie jakoś, stare silniki w 4kach ładnie mruczały
Co do nowej Scanii to co do opinii wyglądu zewnętrznego wstrzymam się do spotkania się z nią w 4 oczy Ale widać że wnętrze jest duże lepiej ergonomiczne niż wcześniej Lepsza kolorystyka i nowocześniejsze zegary i wyświetlacz komp. pokładowego, dają wrażenie że Scania dała duży krok do przodu
Widziałem w tamtym tygodniu taką scanie z daleka żadnej różnicy dopiero z bliska widać inny gril poczatkowo myślałem, ze ktos sobie przytuningował troche ale teraz widze że to facelifting
You posted it correctly. What can u say about new Scania? Maybe You can compare the new one with old R-series?
Dziś byłem w serwisie Scanii w Białej Podlaskiej i mogłem wkońcu na własne oczy obejrzeć nowa Rke I powiem że w rzeczywistości auto jest o wiele ładniejsze niż na zdjęciach, i widać nowoczesny styl modelu Można zaobserwować starania inżynierów nad zmniejszeniem oporu powietrza Wszystko naprawdę ładnie się komponuje, oprócz za dużego jak dla mnie napisu SCANIA na przednim grill
Wnętrze jest o niebo ładniejsze niż w poprzedniczce, akurat to była wersja bogata, i miała ładne fotele i kierownice obszytą skórą oraz dwu kolorową deska rozdzielczą, ale myślę że w podstawowym modelu też będzie to najładniejsza deska w oferowanych autach do tej pory, tuż przed MP3 i TGX
A teraz kilka zdjęć w nieciekawej jakości bo nic nie poradzę że nokia niby ma [wycenzurowano]* aparaty :L
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość