Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 lip 2009, 15:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: 124 CE

Witam

mam takie nieco inne pytanie, mianowicie zastanawiam się czy może być gdzieś w haczyk w kursie na przewóz rzeczy, mianowicie dzwoniłem do wielu ośrodków w moim mieście które przeprowadzają kursy i generalnie ceny kształtowały się 700-650zł ale w jednym jest 500zł co mnie cieszy ale z drugiej strony i dziwi czy to możliwe żeby było tylko tyle, czy może być jakaś ukryta pułapka? Faceta w informacji pytałem się i mówi że nie ma żadnych ukrytych pułapek

Post Wysłano: 20 lip 2009, 16:24

Sprawa jest prosta: wkrótce wchodzi kwalifikacja wstępna i koleś zaniżył cenę, żeby jak najwięcej osób chcących zrobić kurs na przewóz rzeczy, przyszło do niego.

Post Wysłano: 20 lip 2009, 16:32

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: honda

Cytuj:
Witam

mam takie nieco inne pytanie, mianowicie zastanawiam się czy może być gdzieś w haczyk w kursie na przewóz rzeczy, mianowicie dzwoniłem do wielu ośrodków w moim mieście które przeprowadzają kursy i generalnie ceny kształtowały się 700-650zł ale w jednym jest 500zł co mnie cieszy ale z drugiej strony i dziwi czy to możliwe żeby było tylko tyle, czy może być jakaś ukryta pułapka? Faceta w informacji pytałem się i mówi że nie ma żadnych ukrytych pułapek
Siemka,taki "kurs" za 500 zł to sobie daruj,lepiej dołożyć te dwie stówki i wynieść trochę wiedzy,sam byłem uczestnikiem takiego kursu za 500 zł ,trawł 2 godziny i kwit do ręki,także nie polecam.Najlepsze kursy organizują WORDy,przynajmniej moim zdaniem

Post Wysłano: 20 lip 2009, 21:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4545397
Samochód: scania 124L

[wycenzurowano] to, najlepszy to najtańszy i tyle,a pozatym na tych kursach są takie bzdury ze mogli by se to darować, to są podstawy które powinny być na kursie na prawko wykładane i tyle.

zwykłe złodziejstwo niezależnie ile kostuje i gdzie !!!!

Post Wysłano: 20 lip 2009, 22:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MP 3

rob tam gdzie najtaniej bo i tak praktyka bywa rozna:):)

Post Wysłano: 21 lip 2009, 11:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Cytuj:
Cytuj:
Witam

Siemka,taki "kurs" za 500 zł to sobie daruj,lepiej dołożyć te dwie stówki i wynieść trochę wiedzy,sam byłem uczestnikiem takiego kursu za 500 zł ,trawł 2 godziny i kwit do ręki,także nie polecam.Najlepsze kursy organizują WORDy,przynajmniej moim zdaniem
Tak jasne ja byłem uczestnikiem za 700zł i jakoś wiedzą nie tryskam :!:

Post Wysłano: 21 lip 2009, 12:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Mnie kurs kosztował 650zl i wcale nie żałuje wydanej kasy

Post Wysłano: 21 lip 2009, 12:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy

Cytuj:
Najlepsze kursy organizują WORDy,przynajmniej moim zdaniem
Czy najlepsze to nie wiem. Robiłem kurs w gdańskim PORD, i 3/4 rzeczy które mówili, to były podstawy, których nauczyłem się na kursie na kat. C. Tylko jeden dzień wykładów był całkiem interesujący, gdzie omawiano dużo zagadnień związanych z czasem pracy/jazdy. Najlepsze było, że w ciągu tych pięciu dni zajęć, powinniśmy mieć 8h zajęć praktycznych. A tak naprawdę to w ostatni dzień, każdy z nas zrobił "rękaw" na placu starem 200, pan oznajmił że to koniec zajęć praktycznych, po czym wręczył nam świadectwo ukończenia kursu, i do domu.
I kosztowało to dwa lata temu 700zł :/

Post Wysłano: 21 lip 2009, 15:23

Cytuj:
Czy najlepsze to nie wiem. Robiłem kurs w gdańskim PORD, i 3/4 rzeczy które mówili, to były podstawy, których nauczyłem się na kursie na kat. C. Tylko jeden dzień wykładów był całkiem interesujący, gdzie omawiano dużo zagadnień związanych z czasem pracy/jazdy. Najlepsze było, że w ciągu tych pięciu dni zajęć, powinniśmy mieć 8h zajęć praktycznych. A tak naprawdę to w ostatni dzień, każdy z nas zrobił "rękaw" na placu starem 200, pan oznajmił że to koniec zajęć praktycznych, po czym wręczył nam świadectwo ukończenia kursu, i do domu.
I kosztowało to dwa lata temu 700zł :/
To i tak nieźle, bo ja za 700 zł obejrzałem dwa godzinne filmy, a po pierwszym już miałem papierek w ręku.... Całą wiedzę zdobyłem tak naprawdę sam.

Post Wysłano: 21 lip 2009, 15:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Mitsubishi Galant 2.4l

A ja słyszałem że cenę kursu na przewóz rzeczy reguluje Izba Gospodarcza która wydaje ten świstek. Jak to właściwie jest ?
Sam wogóle tego nie robiłem. Nawet nie byłem na spotkaniu. Skserowano ode mnie prawo jazdy i dowód osobisty i po 24h otrzymałem telefon żebym przyjechał po odbiór dokumentu. Byłem w ciężkim szoku ponieważ w momencie zapisywania się na owy kurs nikt mi nie mówił że będzie to aż takim ekspresem wydane i bez obejrzenia nawet 2h filmu. Ale portfel miałem lżejszy o całe 600zł.

Post Wysłano: 21 lip 2009, 15:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 124 CE

Cytuj:
A ja słyszałem że cenę kursu na przewóz rzeczy reguluje Izba Gospodarcza która wydaje ten świstek. Jak to właściwie jest ?
Sam wogóle tego nie robiłem. Nawet nie byłem na spotkaniu. Skserowano ode mnie prawo jazdy i dowód osobisty i po 24h otrzymałem telefon żebym przyjechał po odbiór dokumentu. Byłem w ciężkim szoku ponieważ w momencie zapisywania się na owy kurs nikt mi nie mówił że będzie to aż takim ekspresem wydane i bez obejrzenia nawet 2h filmu. Ale portfel miałem lżejszy o całe 600zł.
No to faktycznie poszli po najmniejszej lini oporu chociaż mogli jakieś pozory zachować, po wszystkich wypowiedziach stwierdzam że kurs kursem a i tak w praktyce do większości się samemu dochodzi

Post Wysłano: 21 lip 2009, 16:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Możesz dać 1000zł i będzie gorszy niż ten za 500...

Ja płaciłem 550zł,był ogólnie ciekawy,wykłady o tacho,zabezpieczaniu ładunków (prowadził to instruktor nauki jazdy kat.B,C,D,E, i poza nauką jazdy jeździ jeszcze jako kierowca zawodowy..
Dziwne że Wy dokumenty dostawaliście "od ręki"...
Moje ksero prawa jazdy,+ zaświadczenie że uczestniczyłem na kursie pojechało do warszawy do Izby gospodarczej i miałem "papierek" w ręce dopiero po 2tyg...
Mój ojciec robił jakiś czas temu w WORDzie i...oni by mogli gościa uczyć a nie on ich...posiedzieli w pierwszy dzień z godzinę,w drugi dzień sie pokazali i papierek gotowy...wiec wiesz.nie zawsze gdzie drożej to lepiej...
Obecnie w WORDzie u mnie kurs na przewóz rzeczy kosztuje 850zł a ja tak jak już mówiłem płaciłem 550zł.

Post Wysłano: 21 lip 2009, 18:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13363123
Samochód: DAF

Cenę kursu i liczbę godzin reguluje wlaśnie Izba Gospodarcza. Ten kurs za 500 zł. może być lewy, bo dużo ośrodków bez uprawnień prowadzi takie kursy. Trzeba na to uważać, bo potem takim papierkiem wiesz co możesz sobie wytrzeć... :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=eAfp3mZD ... ature=plcp

Post Wysłano: 21 lip 2009, 18:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: HONDA PRELUDE

czesc.ja robiłem kurs w opolu 500zł.na niego wydałem trwał całe 4godz.bo po co wiecej?ten kto nie ma smykałki i sprytu do zaladunków i do jazdy to i tak sie na tym kursie tego nie nauczy nauczy go praktyka

Post Wysłano: 21 lip 2009, 18:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MP 3

ja podobnie w OPolu robilem i powiem ze o tachografie duzo naucza az sie zdziwilem:) mialem z paniem ktory pracuje w ITD i zawsze byla masa pytan za 500 zl:)

Post Wysłano: 21 lip 2009, 20:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Koledzy coś wkręcacie że mieliście od ręki dokument. Ośrodki robią takie kursy w porozumieniu z Izba Gospodarczą. Odbywa się kurs następnie oni wszystkie dane dostarczają (w moim przypadku do Warszawy) następnie przychodzi po ok 2 tyg. (8 dniach) do Ośrodka w którym się robiło taki kurs papierek że przeszliśmy szkolenie w danym zakresie.

Post Wysłano: 21 lip 2009, 20:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Kolego Misztal a nie pomyślałeś o tym ze uczestnicy kursu zapisują się wcześniej na listę następnie ośrodek na podstawie tej listy wysyła papiery o wydanie kursu na przewóz rzeczy po czym dzwoni do uczestników z informacja iz kurs odbędzie się kiedyś tam. Uczestnicy przyjeżdżają w wyznaczonym terminie odbywają jakiś tam wykład dostają papier i tyle

Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]