Cytuj:
Jak narazie wszystko idzie w dobrą stronę:)
Proszę Was tylko koledzy pomóżcie mi znaleźć jakąś bazę firm u której mógłbym się zatrudnić jako kierowca z własnym sprzętem, bo ciężko mi cokolwiek znaleźć a przecież umowa z pracodawcą jest najważniejsza.
Pozdro i dzięki
Powiem wprost, to co piszecie to dziecinada. Jak się zaczyna to najpierw trzeba mieć pewną pracę a nie jak pisza koledzy że po kursie tygodniowo a po 6 miesiacach dostanie ze dwie trasy na tydzień. Ludzie co to wogóle za biznes? Wy sie tylko podniecacie ciężarówkami. Doradzacie mu sprzęt z 1993 - 1995 roku a mamy 2009 rok i nawet juz w Polsce tańsze winiety są od normy Euro3. Taką Scania to można sobie po budowie jeździć a nie w pracy gdzie terminy gonią. Ciebie po prostu nie będzie stać na awaryjny sprzęt bo teraz przewoźnika trakują jak śmiecia a z jednym autem to juz nawet nie chcę mówić. Tak bardzo podoba sie wam praca na specjalistycznym sprzęcie (kontenery) w dodatku jeżdżąc przeładowanym zestawem??????????????? Jakies kpiny. Jeszcze znawcy tego forum będą ci wciskać że 2zł/km to dobra stawka przy terminie 45 dni bo niby wszyscy tak płacą. Głupota widze sięga zenitu, ale przestrzegam cię nie bądź naiwny, siądź z kalkulatorem i policz ile zarobisz a dopiero inwestuj bo kupić sprzęt i założyć firmę jest łatwo ale opłacić podstawowe należnosci to w tym momencie graniczy z cudem. Nie słuchaj dobrych doradców, nie wszycy co jeżdżą w transporcie mają kasę z "czystej działalności" - uczciwi są w tym momencie na wymarciu.
Ostatnio poznałem takiego człowieka jak Ty. Chciał zawojować świat w wieku 22 lat. Wziął 3 leasingi i miał kilka lat nieprzespanych z których i tak nic nie wynikło, bo tylko czekał aż będzie mógł się tych samochodów pozbyć. Dobrze że oprócz samego transportu prowadził inną działalność z której dokładał do aut, w innym przypadku pewnie teraz nawet nie miał by gdzie mieszkać.