[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Elektryka Prąd nie tyka....z dala nap... :D - Strona 3 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2316651

Cytuj:
Oto sywirdzenie kolegi Zyzy z innego tematu o lodowkach:

"Zazwyczaj chodza na 12/24 mimo iz nie jest na nich to napisane, no ale reki nie dam sobie uciac.. W mojej wiatraczek popierdzielal jak glupi ale nic sie nie dzialo."

Ktos jeszcze ni wierzy ze lodowka chodzi na 12 i na 24V?
Nie wiem czy pijesz do tego co napisalem, czy co, ale ja tylko tlumaczylem Jeszkinowi sprawe tych lodowek, glownie jak owa sprawa ma sie u mnie ;]

P o z d r o . .

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Czy jest jakiś moderator na tym forum ... po co to całe pieprzenie o dupie Maryny, tyle słów tylko po to, żeby wyszło "na moje" chociażby odwracając kota ogonem.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3745303
Samochód: VOLVO FH12, 420.

Cytuj:
Cytuj:
Oto sywirdzenie kolegi Zyzy z innego tematu o lodowkach:

"Zazwyczaj chodza na 12/24 mimo iz nie jest na nich to napisane, no ale reki nie dam sobie uciac.. W mojej wiatraczek popierdzielal jak glupi ale nic sie nie dzialo."

Nie wiem czy pijesz do tego co napisalem, czy co, ale ja tylko tlumaczylem Jeszkinowi sprawe tych lodowek, glownie jak owa sprawa ma sie u mnie ;]

Nie mam nic ani do Ciebie ani do twojej wypowiedzi.
Poprostu uzylem jej jako dowodu, ze ktos poza mna wie, ze lodowki dzialaja "na prad o napieciu 12V" i "prad o napieciu 24V".

To jak Marixy, Rysiexxxxxxy, i TomkiKomary, jeszcze jakies uwagi?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Tak na przyszłość:

- kupujemy miernik w sklepie z artykułami za 4zł i mierzymy jakie napięcie mamy w gniazdku

- z urządzenia które chcemy podłączyć odczytujemy na jakim napięciu powinno pracować

- w razie potrzeby wyposażamy się w odpowiednią przetwornicę (w tym przypadku należy się także zorientować jaki pobór energii ma urządzenie żeby przetwornica była odpowiednio mocna)

Nie ma tutaj żadnej filozofii - jest tylko wiedza jaką każdy powinien wynieść z lekcji fizyki w podstawówce i trochę z życia wziętej ;)

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Tak na przyszłość:

- kupujemy miernik w sklepie z artykułami za 4zł i mierzymy jakie napięcie mamy w gniazdku

- z urządzenia które chcemy podłączyć odczytujemy na jakim napięciu powinno pracować

- w razie potrzeby wyposażamy się w odpowiednią przetwornicę (w tym przypadku należy się także zorientować jaki pobór energii ma urządzenie żeby przetwornica była odpowiednio mocna)

Nie ma tutaj żadnej filozofii - jest tylko wiedza jaką każdy powinien wynieść z lekcji fizyki w podstawówce i trochę z życia wziętej ;)
Chyba, ze urzadzenie jak np tablice diodowe i lodowki sa fabrycznie przystosowane do pracy na prad o napieciu 12V i 24V. Wtedy nie potrzebujemy miernikow, ani przetwornic, prawda Harry_Man?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MP 3

Najlepiej zamknijcie moj temat bo dowiedzialem sie co chcialem dzieki wszytskim :D

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Madafaka jeździ w klapkach i jeszcze mu słoma z nich wystaje....
Cytuj:
Moze Marix i reszta synkow mi wytlumaczy jakim cudem ladowarka do telefonu za 10zl z orlena dziala na 12V i 24V?
Madafaka sam piszesz do kogos -reszta synków a pózniej sie na to obrazasz ze ty nie jestes synek.
Cytuj:
Synek to ty chlopaczku jestes. Ubodla cie uwaga o obrysowkach? Prawda kole w oczy.
Poza tym w nerwach cytaty Ci nie powychodzily:)
I co? kogo ubodło?
Nie ubliżaj......a nie będziesz sie obrażał
To raz
Dwa
Cytuj:
Ja moze nie jestem zawodowym elektrykiem, ale na pytanie zawarte w temacie odpowiedzialem chyba w miare precyzyjnie. A coniektorzy zaczeli sie czepiac jak okreslac napiecie i natezenie pradu i jkie powinny byc formy stylistyczne tych wypowiedzi.

czyli rozróżniasz prąd i napięcie tylko nie wiesz co jest co i w tym jest Twój problem.
bo..
Cytuj:
Moze Marix i reszta synkow mi wytlumaczy jakim cudem ladowarka do telefonu za 10zl z orlena dziala na 12V i 24V?
i właśnie tu widać ze nie kumasz...a żaba kuma

A do Harry_man -swietnie stwierdziłes o pojęciu Madafaka
Cytuj:
największa prędkość jaką osiągnąłem na rowerze wynosi 35 watów na sekundę.
i to opisuje cały problem Madafaka

Chyle czoło i uśmiecham sie wesoło....
Pozdrawiam grzecznie i serdecznie...

Widzę, że dzisiaj panuje na forum nastrój bojowy. :lol:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Oj najgorzej jak się komuś chce nawytykać a nie wychodzi... i dlatego tak wychodzi.
Zresztą naród my butny i ..... każdemu według potrzeb i zasług.!

- No to po małym...
powiedział rolnik wyciągając jajka z sieczkarni...

Użytkownik

Użytkownik

Wiesz nie mam ochoty czytac twoich wypocin i nie trafionych ripost na moje posty.
Przeczytaj to co napisales i jak to sformulowales, zobaczysz ze to bez sensu.

Przypominam Ci, ze temat to nie "Rozwazania o pradzie i napieciu", tylko "Gniazdka zapalniczki w Tirach SZYBKO PROSZE O ODPOWIEDZ". Udzielilem koledze DEMONOWI szybkiej i uwazam, wyczerpujacej odpowiedzi.
A Ty i jeszcze kilku, zaczeliscie strzelac calkowicie nie trafionymi teoriami jak to lodowka "spali sie" jesli podlaczyc ja pod 24V itp.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie no maderfaker rozbrajasz mnie swoimi gadaniami. Przecież to ty zacząłeś gadać o lodówkach i o dwa razy szybszych rozrusznikach. Na początku myślałem że jesteś jakiś dzieciak, ale jesteś starszy chyba ode mnie, bo wywnioskowałem to czytając Twoje posty w innych różnych tematach. Dziwię się wypisujesz takie rzeczy. I jeszcze wmawiasz że to inni, np. ja, rysiekxxx czy marix lub zyzy. Radzę przeczytaj sobie wszystkie 3 strony i pomyśl, zanim odpowiesz.

edit: DEMON zmieniłeś tytuł tematu na inny z tego wszystkiego :twisted: