Drugi raz w ostatnim czasie zablokowało mi hamulce w naczepie podczas jazdy, dwie bliźniacze naczepy, roczne Schmitzy. Codziennie targam po 4 naczepy, starsze i identyczne jak te dwie i ogólnie nic się nie dzieje. Nie wiem czy szukać winnego w aucie (scania ng) czy w samych naczepach? Podczas odpinania przewodów nie ma tego charakterystycznego świstu, tak jakby nie było nic powietrza w układzie
_________________ Jeździłem na swoim zanim to było modne Żyj tak żeby na starość powiedzieć: kuurła kiedyś to było
Jest coś takiego jak układ RSS . Zapobiega on przewróceniu zestawu . Czyli jak wykryje ze naczepa próbuje się przechylić , modulator automatycznie zaciska hamulce w naczepie . Można to bez problemu wylaczyc w serwisie lub mając interfejs wabco . Tylko pytanie czy to może być problemem
Roll stability support działa na koła po stronie zewnętrznej zakrętu, nigdy na wszystkie, a zawór parkująco luzujacy na drugą i trzecia oś, także trza wybadać które koła się blokują...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości