Witam. CZy ktos dostal lub wie ze mozna dostac dofinansowanie na kwalifikacje wstepna PELNA[od 18lat]?? Chce zapisac sie na kurs kw pelna+ c+e ale przed zapisem strawdzic czy nie moge dostac jakiegos dofinansowania bo kosztuje to 9 tysiecy ;/
Slyszalem ze jak potwierdze ze bede pracowal pol rku to moge takie cos dostac ake nie wiem czy dotyczy tez pelnej kwalifikacji bo ja mam 19lat i nie moge zdawac przyspieszonej
Różne są dofinansowania w urzędach pracy, też zacznie się niedługo nowy rok to będą jakieś rozpisane, ale to najlepiej jak przejdziesz się bądź zadzwonisz do swojego urzędu pracy i tam się dowiesz wszystkiego.
U mojego kolegi temat przedstawiał się tak, że C+E sfinansował sobie sam, a jakby robił KW przyśpieszoną to by dostał 100% sfinansowania kursu, ale że robił pełną to za kurs musiał płacić połowę. Niby obowiązuje coś takiego jak zaświadczenie o zamiarze zatrudnienia przez pracodawcę, ale nikt na siłę go nie zmusi po ukończeniu przez Ciebie kursu, żeby Cię zatrudnił.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości