Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 sty 2008, 19:02

Użytkownik

Użytkownik

witam wszystkich
poszukuje firmy transportowej z Łodzi lub okolic w celu podjęcia pracy jako kierowca posiadam prawko kat B C E kurs na przewóz rzeczy
czy ktoś mógłby polecić coś ciekawego? moje doświadczenie to wywrotka czteroosiowa
przede wszystkim chodzi mi o uczciwego pracodawce który niema problemu z wypłatami dla pracowników
z góry dziękuje za pomoc

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2008, 13:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6471399
Samochód: Ikarus

Łódzkie firmy:
- Go-Trakt (firma budowlana),
- TransCargo,
- Norbert Dentressangle,
- Spedimex,
- Mosty-Łódź (gabaryty),
Z okolic Łodzi:
- KTC Zgierz (kolega z tej firmy udziela się na WC),
- Nijhof Wassink (oddział w Kutnie),
- Agromex (Łęczyca),

Co do warunków pracy w tych firmach to nie mam o nich zielonego pojęcia. Musiałbyś podzwonić i się popytać. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2008, 14:37

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: audi 80

pietrucha1 kolego firmę spedimex to ci odradzam wożą towar w większości do makro i reala odbierałem towar od nich i kierowcy narzekają na dosłownie wszystko: czas oczekiwania na załadunek w strykowie, rozliczanie z palet, liczenie towaru, już nie wspominając co się dzieje na markecie przy zdawaniu ( kiedyś pojechałem z ich towarem do makro Kraków, awizacja była na 12 w południe a zdjęli mnie dopiero 21 wspomnę że to był sprzęt ogrodowy i nie mieli miejsca na mag. więc stałem pod rampą). A i zarobki nie za ciekawe. Za zestaw solo+przyczepa 2, 2.3 tysia więc za ten stres, kombinowanie tarczek :!: to nie ma sensu. Jeździłem tam ponad 2 lata jako kurier i dlatego nikomu tej firmy nie polecam.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2008, 15:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Agromex (Łęczyca),
Agromex to też Zduńska Wola. Z okolic Zduńskiej jeszcze FTSH Mielczarek ( link ).

Obie firmy opisane na tym forum.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2008, 16:03

Użytkownik

Użytkownik

Kolego ostatnio mi się obiło o uszy że w translandzie potrzebują kierowców firma mieści się na Elektronowej przy Nowych Sadach a jak nie to spróbuj w Equus naprzeciwko.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2008, 19:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

ja bym wybral kolego miedzy wasingiem a norbertem dotychczas z chlopakow z ktorymi gadalem z tych firm to nie narzekali

Tytuł:
Post Wysłano: 06 sty 2008, 12:16

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki koledzy za namiary , teraz muszę podzwonić i popytać o warunki :U

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 1:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6471399
Samochód: Ikarus

Można jeszcze ewentualnie zadzwonić do firm:
- Alwikor (siedziba w Księstwie koło Aleksandrowa, firma budowlana),
- Agrotex (Łęczyca),
- Clement (Łodź),
- Wojmar (Łódź),
- Foodtankers (Łódź, ale tutaj nie wiem czy nie tylko biura),
- Barry Callebaut (Łódź).

Post Wysłano: 10 sty 2008, 8:52

Użytkownik

Użytkownik

Miratrans z okolic Łęczycy.
Inter Trans z Łodzi.

Post Wysłano: 29 cze 2008, 13:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 20179538

ja mieszkam w Ozorkowie k/łodzi
Firmy w Ozorkowie:
-Ren-Mark Międzynarodówka na Volicach
-Toni-Speition nie wiem na jakiej to zasadzie

K/Łęczycy w Sierpcu chyba
-Mirmatrans na Volvicach i Dafach 105

w Zgierzu:Bocheński-trans o ile mi wiadomo
przed Zgierzem od strony Łęczycy i Ozorkowa
DPD

Stryków:
-Raben
-TLS czy coś takiego i tam od 708 dojechać od Ozorkowa można

Post Wysłano: 29 cze 2008, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7040182
Samochód: Iveco Stralis II E5 500

Znam jedynie firmy, koło Łodzi:
- Raben - Stryków
- GLS - Strków
- Paragran - Poddębice
- Spedimex - ?! !? ?!
- M&M Logistic - Wola Rakowa
I to tyle jak, narazie pamiętam. Pozdro

Post Wysłano: 01 lip 2008, 0:01

Użytkownik

Użytkownik

viewtopic.php?f=4&t=14526
masz spis firm znajdź sobie woj. łódzkie i po sprawie

Post Wysłano: 02 lip 2010, 21:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8738728
Samochód: volvo fh16

MKazik- jesli moge cos podpowiedziec to dzwon na Łodz do FoodTankersa bo byly przyjecia ale niewiem jak jest teraz tylko trzeba znac J.angielski jesli sie dostaniesz do pracy.

Post Wysłano: 04 lip 2010, 1:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cokolwiek dadza

Popatrz tutaj kolego: http://www.jobrapido.pl/?w=kierowca&l=% ... kie&r=auto

Jest sporo ofert na C+E. Szkoda ze na B prawie wcale... Btw. ktos zna jakies firmy z busami z łodzkiego?

Post Wysłano: 12 kwie 2011, 11:11

Użytkownik

Użytkownik

witam, chcialbym troche odswiezyc temat :) poniewaz szukam jakiejs pracy a juz w 2 firmach pracowalem podziele sie swoimi informacjami. Najpierw firmy gdzie juz pracowalem:
-intertrans ten na zgierskiej : tylko miedzynarodowka glownie benelux i francja kółka pl-eu-pl (rzadko po unii szybki przerzut) tak ze zazwyczaj wyjazdy w pon na week powrot, zaladunki i rozladunki w okolicach lodzi nieraz warszawy wiec wielki plus dla spedycji za ulozenie pracy, kasa rozna ok 4 tys rzadko kiedy wiecej, week jak sie trafi stoisz za darmo choc to rzadkosc, sprzet powoli odnawiany i raczej zadbany kazdy ma swoj zestaw i nie ma skakania po autach. Wielki minus to stosunek do kierowcow przez glównego dyspozytora ktory naprawde burzy w miare dobry obraz firmy. Firma posiada busy auta do 7.5t do 12t wiec mozna skladac tam nawet na C choc wiadomo kasa na malych autach mniejsza mysle ze teraz 3 tys to max. Zreszta jezdzi tam tata uzytkownika forum wiec moze potwierdzic ;) ogolnie wporzo firma choc ma pare znaczacych minusow jak kazda zreszta ;)
-miratrans łeczyca co prawda krotko tam pracowalem i to na krajowce ktora zostala szybko zlikwidowana ale co nieco moge napisac, wiec napewno zachowanie kierownictwa i dyspozytorow w stosunku do kierowcow zupelnie inne niz w poprzedniej firmie, czuc ze czlowieka szanuja i milo sie wspolpracowalo. Zaladunki na zagranice z olsztyna, poznania, kwidzyna poniewaz to sa stale roboty rzadko kiedy w innych miejscach co niestety wymaga dojazdu z bazy kilkuset km oczywiscie nie na pusto i tu sie zaczyna jazda;/ zazwyczaj zaladunek w strykowie bokiem na naczepe przystosowana do wozenia opon czyli kratownica lub 8 listew do gory;/ zlozenie tego ustrojstwa to dobre 30 min i niezla rozgrzewka fizyczna ;) oczywiscie powroty w cala polske i tez krajowka ktora platna jest 23zl za dobe i podstawa a bywa i tak ze latanie pl zajmuje 3-4 dni na cala trase ktora trwa zazwyczaj ok 3-4 tyg (powrot do krakju nie gwarantuje zjazdu na baze!!! wiec mozna przez ponad miesiac nie zjechac do domu). Kasa zalezna ile sie jezdzi po pl i ile przywiezie przepalu ;) normy nie sa wygorowane na drogi eu ale po pl przepal potrafi byc dosc spory i z dokladnoscia do 0.1 l odciagniety z premii ;) zarobki mysle ze od 4.5 do 5 tys ale tylko w przypadku bardzo krotkich przejazdow przez pl i malego przepalu podsumowujac spedycja nastawiona na stale roboty po unii głownie opony i ten dzial jest naprawde slaby choc niektore osoby naprawde sie staraja to i tak wiekszosc osob laske kladzie, auta nie masz na stale czeste przesiadki przez co tabor choc mlody i wyposazony to zaniedbany. Ta firme polecilbym jedynie komus komu nie zalezy na czestym pobycie w domu a jedynie na pieniadzach o ile przepal i jazda po kraju bedzie w rozsadnych ilosciach.
Teraz czas na firmy do ktorych skladalem papiery jako ze interesuje mnie raczej krajowka to tylko tam dzwonilem:
-transport sp zoo ul aleksandrowska jazda po kraju co 2-3 dno w domu week zazwyczaj wolny, jazda starym volvo z firanka glownie z woda z aleksandrii. Co do zarobkow wachaja sie od 2 do 2,5 a niektorzy podobno wiecej maja ale dokladnie od czego zalezy to juz nie potrafili sprecyzowac ;/
- zet transport kutno jest to oddzial firmy z nowego sacza jazda od pon do piatku niera week wyjazdy z napojami hoopa powroty z byleczym byle do kutna ;) kasa od 2 do 2.5 zalezne od km i diet choc podobno dopiero to rusza i maja byc pensje wyzsze w miare rozwoju firmy podobno ;)
i to tyle narazie ;)
jesli ktos ma jakies sprawdzone kontakty do firm najlepiej jezdzacych po pl to prosze pisac :) w skrajnym przypadku jakies chlodnie na UE ale z czestymi powrotami to tez prosze :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]