No to odezwę się sam
Sprintera już nie ma w dziale garaż, ale nadal nim jeździmy.
My mamy zrobione coś podobnego, tak jak byś po prostu samą tą górną leżankę zostawił. Nie mamy 2 tylko jedną nad siedzeniami. Pod nią na pace można zmieścić trochę kartonów, lub niską paletę.
Tutaj widzę jest zrobione na 2 łóżka, ale czy to się kalkuluje to nie wiem - w starszym sprinterze (takim jak nasz) górna leżanka ma tylko coś koło 175cm więc dla kogoś kto ma więcej wzrostu, w tym dla mnie, po prostu się to nie przydaje, ja śpię na siedzeniach. Ale raz że u dołu jest szerzej, więc dolna może być te 2-3cm dłuższa, a dwa że nowa generacja Sprinterów, Craffterów jest szersza, więc i łóżko może być dłuższe, przy takiej zabudowie.
Ma to swoje + i - jak wszystko.
+: jest gdzie trzymać rzeczy, torby, lodówkę itd., na upartego można się tam kimnąć, ktoś niski nawet się wyśpi.
-: ogranicza to przestrzeń ładunkową, więc nieprzychylny takiemu rozwiązaniu szef nie pozwoli Ci tego zainstalować w samochodzie.
W naszej 316stce wujek robił leżankę sam. Na tych zdjęciach wygląda na takie zrobione "młotem i palnikiem", u nas jest trochę lepiej wykończone, mamy grubszy materac i audio nad łóżkiem.
Jak by ktoś był zainteresowany to mogę dodać zdjęcia, jeśli nie wdział ich w garażu 1,5roku temu.
Pozdrawiam.