[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Transport na własne potrzeby -koszty - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam Wszystkich . Jestem tu nowy więc wybaczcie mi laickie pytania . Chciałbym kupić Magnum z około 97r lub coś takiego jak MAN 18.272 z około 95r .Zamierzam używać sprzętu do transportu na własne potrzeby . Jestem w trakcie kupowania gospodarstwa rolnego ,nie wykluczam tez rejestracji firmy (nie transportowej ).Jakie są koszty utrzymania tych autek (winiety ,tachografy ,ubezpieczenia ,podatki ,itp )Może ktoś z Was ma doświadczenie w tym względzie..? Czy dobrze robię biorąc te akurat modele pod uwagę ,czy coś innego polecacie w podobnych cenach R Magnum + naczepa (24tony ładownosci ) ,bądz Man 18.272 (10 t ładowności ) ?Pozdrawiam Darek
Witam. Mam gospodarstwo warzywno owocowe (DUZE) i powiem Ci ze jezdze premium z tandem 21ton ladownosci z haczykiem i spokojnie wystarcza. Tandem ma tą przewagę nad naczepą że jak masz mało towaru to lecisz solo i wtedy spalanie 23litry. Co do winiet to nie kupuje. Są potrzebne ale nie kupuje i koniec. Podatek płaci się do gminy - płacę tylko za samochód , nie pamiętam już ile. Tacho tylko z tego dnia co jadę. Żadnego kursu na przewóz rzeczy nie muszę mieć. Pozdrawiam
Zamierzam używać sprzętu do transportu na własne potrzeby
Nie wiem który raz to piszę na forum.
Transport, to przewiezienie towaru i pobranie opłaty za tę usługę. Nie ma czegoś takiego jak transport na potrzeby własne. Jest PRZEWÓZ NA POTRZEBY WŁASNE, a to bardzo duża różnica.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 5 gości