Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 wrz 2007, 10:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cześć!

Czy ktoś z was pracował kiedys jako pilot gabarytów i może coś napisać o tej pracy?
Jakie są zarobki?
Czy znacie firmy na śląsku w których ewentualnie można się pytać o pracę?

Tytuł:
Post Wysłano: 09 wrz 2007, 18:56

Użytkownik

Użytkownik

viewtopic.php?t=5930

Nic ciekawego szczerze nie polecam ciężka i słabo płatna praca.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 wrz 2007, 19:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dzięki za link do tematu. Nie ma tam niestety nic o stawkach. Co masz na myśli pisząc, że nie są dobre?

Tytuł:
Post Wysłano: 09 wrz 2007, 20:18

Użytkownik

Użytkownik

Dla każdego dobrze jest inaczej ale nie za "murzyńską" robotę bo tak ciężkiej pracy inaczej nazwać nie można.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 wrz 2007, 11:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 175257427

Tak na temat pracy pilota gabarytów ...
Stałem niedawno przy BCT Gdynia. Podjechały dwa auta z "Pilot" na dachu. Mieli pilotować ładunek z Gdyni do Ozorkowa, odebranie ładunku o 23.00 i start w trasę ... Ładunkiem była dość duża skrzynia [z napisów wynikało że, jakiś element wykonany przez hutę szkła w Chinach]. Ciągnął go Actross od Grohmann'a. Do 2 w nocy gadaliśmy, bo czekali na ładunek [problem z założeniem go na naczepę]. Wstałem rano - spali na siedzeniach w osobówkach :( Wystartowali po ponad 24h od przyjazdu do portu ...

PS. Wiem że, jeden z chłopaków był z jakieś firmy zajmującej się pilotarzem z Konina - wie ktoś może co to za firma ... ??
PPS. Wczoraj widziałem Hondę RAV4 na numerach ZPL [czyli Police] z całym panelem świetlnym [taki jak ma policja] z napisem PILOT. Czyżby w Policach była firma zajmująca się pilotarzem/transportem ponadgabarytów ?? Jeśli tak, to czy ktoś może podać jej nazwę - ewentualnie namiary ?? Szukałem przez Google, Panoramę Firm itp. No i nie ma ... ale skoro nie ma w necie, to nie znaczy że, nie istnieje ... Dzięki za pomoc :)

Post Wysłano: 11 sie 2009, 14:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam. Chciałbym się podzielić swoimi uwagami do powyższego tematu. Mianowicie na ile się orientuje to w firmach zajmujących się tylko pilotażem chłopaki zarabiają około 2500zł netto. Dodatkowo diety (albo jej część) za ewentualne wyjazdy zagraniczne. W firmach posiadających własny transport ponad gabarytowy przeważnie stawki są lepsze i pensje sięgają 4000zł i więcej (informacje tylko z opowiadań).
Dodatkowo dochodzi kwestia pilotów BF3,do których sam się zaliczam.Jak wiadomo kwalifikacje i dyspozycyjność takiej osoby powinny być większe niż pilota BF2, co przekłada się na wysokość wynagrodzenia. Przejdę więc do sedna tematu, w roku 2008 pracując w firmie transportowej zarobiłem średnio 3200 zł miesięcznie na rękę. Teraz pracując w firmie pilotażowej zarabiam 3500 zł netto.
Trzeba jeszcze podkreślić, że w większości przypadków pensja na umowie o prace równa jest najniższej krajowej.
Istnieje również możliwość pracy dla firm zagranicznych. w Niemczech pensja pilota waha się od 800 do 1600 euro netto, w Francji można zarobić do 2000 i noclegi w hotelach na koszt firmy (informacje tylko z opowiadań).
Ostatnia możliwość to praca na własny koszt i tu bywa już bardzo różnie. niestety nie orientuje się w temacie więc proszę kogoś poinformowanego o wypowiedz.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]