Witam, moje pytanie do was brzmi, co zrobić gdy w poprzedniej firmie nie jezdzilem przez miesiac (praca na magazynie) i nie mam 28 tarczek, a wdniu 29,07,2009 sie zwolniłem za poruzomieniem stron i od piatku siadam za kierownice u nowego pracodawcy. Kto mi ma wypisac zaświadczenie o braku tarczek byly pracodawca czy nowy, jak to powinno wygladac zeby nikt za granica sie nie przyczepił do tego, pozdrawiam nie bawem wyjazd do hiszpani
stara firma chyba powinna Ci wystawić zaświadczenie że od dnia ??/??/???? do dnia ??/??/???? nie prowadziłeś aut podlegających AETR, tak jak ja mam za weekendy lub urlop, przykładowo
po drugie jeśli zaczniesz pracę w nowej firmie, to raczej nikt za granicą czy nawet u nas nie sprawdzi, że jeździłeś "jakiś" czas temu, pokazujesz umowę o rozpoczęciu pracy z dniem ??/??/???? i jest dobrze,
chyba że się mylę
ja jak przyjmowalem nowego kierowcę, który nie miał dokumentacji czasu pracy z ostatniego wymaganego okresu i w tym czasie nie jeździł, ja mu wystawiałem zaświadczenie o nie kierowaniu, ale kierowca musiał napisać oświadczenie, że w tym czasie nie prowadził, które ja zostawiałem w jego teczce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości