[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
cos zamiast seryjnego licznika kilometrów - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 sie 2009, 17:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Mam problem z licznik kilometrów w swoim aucie prywatnym. Po prostu od jakiegos czasu nie pokazuje mi ile przejechałem kilometrów. Nie działa ani licznik dzienny ani normalny. Naprawa/wymiana tego licznika nie opłaca sie bo autko pewnie za jakies pół roku pojdzie na sprzedaz. wiec mam takie pytanie, czy jest mozliwosc kupienia jakiegos zewnętrznego urządzenia które potrafiłoby zarejestrowac przejechane kilometry? np, w nawigacjach pokazuje ile km zostało do "mety" a nie jest ona w żaden sposób sprzężona z autem.

Post Wysłano: 05 sie 2009, 17:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Poczytaj zasady działania gps to się dowiesz w jaki sposób pokazuje ile km Ci zostało... a i jest sprzężona z autem w taki to sposób że nawigacja z nadajnikiem znajduje się we wnętrzu samochodu.

Post Wysłano: 05 sie 2009, 21:59

Kup sobie licznik rowerowy :lol:

Post Wysłano: 05 sie 2009, 22:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1842264
Samochód: Man TGL "L" ;P

a jakie masz autko?? moze Golf vento MK3??

C-Zaliczone :)
E-in progres....

www.forum.vwgolf.pl - Jako "Tomek"

Post Wysłano: 06 sie 2009, 10:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Nie wiem czy jest sens sie bawić.
Lepiej jechać na szrot i kupić zegary za powiedzmy 80 zł.

Co do gpsu, to np w automapie sumuje wszystkie przejechane kilometry (menu->opcje>komputer) i jakbyś sobie wyzerował to miałbyś od teraz liczone.

Tylko wydaje mi sie, że cały czas musi być ustawiona jakaś trasa, bo jak będziesz po prostu jechał z włączoną navi, która jednak w danej chwili nigdy Cie nie prowadzi to chyba ten "licznik" nie bedzie dobijał kilometrów, ale pewny nie jestem.

Fakt faktem, ze gdybys jednak miał cały czas ustawioną trase to masz barzo dokłądny pomiar kilometrów.

Jest jeszcze inna metoda.
Zainstaluj sobie automape na kompa i w domu sprawdzaj ile dana trasa ma kilometrów i zapisuj, ale z tym sie bedziesz troche bawił, szczególnie jak masz trasy mało "prostolinijne"

Co do zabawy z podłączaniem jakichś zewnetrznych liczników to chyba więcej zabawy niż to warte.

Na początek rozebrałbym zegary i spróbował jakoś ożywić trybiki tych zegarów. Może sie zaciely, albo cos, ale najpewniej sie ułamały.
Może Ci to jakiś zegarmistrz naprawi, pytanie za ile.

P.S nie cche Cie martwić, ale najczęściej sie tak dzieje, jak auto miało kiedyś cofany licznik ;-)

Post Wysłano: 06 sie 2009, 18:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Cytuj:
a jakie masz autko?? moze Golf vento MK3??

nie kolego. mam staruńkiego mk2 GT
Cytuj:
Nie wiem czy jest sens sie bawić.
Lepiej jechać na szrot i kupić zegary za powiedzmy 80 zł.

Co do gpsu, to np w automapie sumuje wszystkie przejechane kilometry (menu->opcje>komputer) i jakbyś sobie wyzerował to miałbyś od teraz liczone.

Tylko wydaje mi sie, że cały czas musi być ustawiona jakaś trasa, bo jak będziesz po prostu jechał z włączoną navi, która jednak w danej chwili nigdy Cie nie prowadzi to chyba ten "licznik" nie bedzie dobijał kilometrów, ale pewny nie jestem.

Fakt faktem, ze gdybys jednak miał cały czas ustawioną trase to masz barzo dokłądny pomiar kilometrów.

Jest jeszcze inna metoda.
Zainstaluj sobie automape na kompa i w domu sprawdzaj ile dana trasa ma kilometrów i zapisuj, ale z tym sie bedziesz troche bawił, szczególnie jak masz trasy mało "prostolinijne"

Co do zabawy z podłączaniem jakichś zewnetrznych liczników to chyba więcej zabawy niż to warte.

Na początek rozebrałbym zegary i spróbował jakoś ożywić trybiki tych zegarów. Może sie zaciely, albo cos, ale najpewniej sie ułamały.
Może Ci to jakiś zegarmistrz naprawi, pytanie za ile.

P.S nie cche Cie martwić, ale najczęściej sie tak dzieje, jak auto miało kiedyś cofany licznik ;-)
tak zrobie chyba z automapą
poza tym nie chce kupowac zegarów na szrocie bo to, że psują sie rolki od licznika kilometrów to jest w tym aucie niemalze seryjna wada wiec jak kupie to tez moze byc z wada. zreszta do tak starego auta to ja wkładam tylko tyle byle jezdził. i nie wydaje mi sie zeby licznik był kręcony. jak 19 letnie auto ma przejechane 158 tys to od razu jest licznik kręcony? :lol:

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]