Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 lip 2008, 18:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2832140

Witam.

Niecodzienne pytanie mam. Jestem studentem i staram sie jak najtanszym kosztem podrozowac i zwiedzac.
Jak ostatni raz bylem w Budapeszcie przed przejsciem w Hyznem wymijalismy 2 ciezarowki na tureckich numerach.

W tym roku planuje jechac do turcji, ale niestety kupujac bilet 2 tyg przed wylotem pograzylbym sie w ruinę, dlatego pytam kierowców :)

Dolecelowo kieruje sie na Istanbul, ale jesli ktos pojedzie do Grecji lub Bulgarii nic sie nie stanie.

Jade ja i kolega, ktory jest turkiem z pochodzenia, wiec podejrzewam ze do jednego samochodu sie nie zabierzemy, bardzo prosilbym o pomoc.

moj mail
demer@poczta. fm

Post Wysłano: 29 lip 2008, 11:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Jedyna rada stań sobie na przejściu w Chyżnem i tam dość sporo leci tureckich ciężarówek, ja widziałem jak turki w trzech lecieli jedną ciężarówka także jak sie dogadacie może was weźmie. :wink:

Post Wysłano: 31 lip 2008, 16:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2832140

Dzieki wielkie!

Bede musial tak zrobic.
Czasem jezdza po 2-3 ciezarowki, wiec moze zabrac jednego do jednej a drugiego do drugiej.

Pozatym moj kumpel jest turkiem, a jak juz zdazylem przez 2 lata poznac ich mentalnosc, to u nich jeden za drugim stoi murem.

pozdrawiam

Post Wysłano: 05 sie 2008, 17:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam.

Sluchaj, przed Chyznem masz po prawej stronie stacje benzynowa/hotel/parking TIR sporawy - tam jest zawsze masa Turkow. Podejdz, pogadaj. Jezdzilem stamtad stopem nie raz juz i nigdy nie bylo klopotow. Gdyby sie jednak takie zdarzyly, to idz na samo przejscie. Mysle, ze jak zobacza podczas przekraczania granicy, ze po kilku godzinach nadal tam stoisz, to sie zlituja. ;)

Tez pare razy jezdzilem po 3 osoby w kabinie - kwestia kierowcy. Czasem na granicy cos krzyczeli, ale przeszlo gladko.

Powodzenia!

Post Wysłano: 06 sie 2008, 20:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Turcy zawsze jeżdżą w kilka samochodów - więc kwestia "kolegi i Ciebie" załatwiona. Pozostaje problem złapania tych zestawów.

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]