Panowie jaką DMC może mieć naczepa fruehauf z dwiema osiami tej samej firmy na poduszkach, opony 445/65R22,5?
Na ramie nie ma tabliczki i nie mam możliwości sprawdzenia w dokumentach.
Czy jest prawdopodobne, że ma 9T na oś ?
ja mam Fruehauf-ke stara bo z 89 roku model D23V(mam z nia problem z hamulcami)opony 315/80R22.5 , nacisk na oś 7 ton, DMC 23 tony, to jest izoterma 10 m długa bezramówka
GG: 0
Samochód: magnum 480
Ja jeździłem z dwuosiówką Benalu i miała DMC=18ton. sama ważyła koło 5,5tony bez plandeki(sama platforma)
_________________ "spokojnego nie znam dnia, na dżdżo spalam pety dwa i herbaty tak jak trza nie posłodze
po asfalcie, czy przez piach, gładko, czy po kocich łbach, taki mi się trafił fach-życie w drodze"
W.Młynarski "Absolutnie"
Kolego padstawa to rozstaw osi???
Wtedy mozna powiedziec cos teoretycznie bo jesli ma taki sam jak standardowa naczepa 3 osiowa to jest nacisk po 8 ton a jesli wiekszy to osie sa jako pojedyncze i moze miec po 10 ton...
Zmierz rozstaw !!
Jeszcze jedno pytanko o poduszki...
Wg. katalogu http://allegro.pl/item314273279_firesto ... ehauf.html
jedna poduszka ma nośność 3,35T czy dwie poduszki na osi mają nośność 6,7T dobrze rozumiem ?
Czy ciężar rozkłada się również na półresor i dlatego oś może mieć 9 lub 10T ?
Poduszka nie musi miec nosnosci 5T, os ma 4 punkty podparcia 2 na poduszkach i 2 na sworzniach polresorow ciezar sie rozklada na wszystkie punkty, wiec nie potrzeba poduszki o tak duzej nosnosci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości