Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 maja 2008, 14:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4086911

Podczas odbywających się na przełomie marca i kwietnia targów autobusowych Bus World Asia w Szanghaju firma, DAF otrzymała dwie cenne nagrody: Best Bus Engine Producer of the Year 2008 dla najlepszego producenta silników do autobusów oraz Best Coach Engine Producer of the Year 2008 dla najlepszego producenta silników do autokarów.

Doceniono zarówno wyjątkową niezawodność i trwałość, jak również niskie zużycie paliwa, które w silnikach PACCAR PR wynosi 9,2 litra, a w silnikach PACCAR MX – 12,9 litra. „Oznacza to, że skonstruowane i wyprodukowane przez DAF silniki PACCAR idealnie nadają się do autobusów i autokarów”, stwierdził przewodniczący jury Martial Benoot.

Wybór najlepszego producenta silników do autobusów oraz najlepszego producenta silników do autokarów odbywa się co roku podczas Bus World Asia, zaliczanych do najbardziej prestiżowych targów autobusowych i autokarowych na świecie. W skład jury wchodzi 25 członków, w tym przedstawiciele organizatora imprezy, jak również dziennikarze z Chin i innych krajów.

„DAF zdobył nagrodę dzięki wyjątkowej niezawodności i trwałości, jak również niskiego zużycia paliwa w silnikach PACCAR”, skomentował Martial Benoit. „Ważną rolę odegrała też doskonała renoma, jaką firma cieszy się w Chinach”. W poprzednim roku DAF również otrzymał nagrodę dla najlepszego producenta silników do autokarów Best Coach Engine Producer of the Year 2007.

Post Wysłano: 23 maja 2008, 20:39

Użytkownik

Użytkownik

ja mam starego dafa ati i jestem bardzo zadowolony z niego tzn, skubany malo pali a idzie jak przecinak czy na ropie czy na bioestrze

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]