Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 14 sie 2007, 18:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

witam.
w poniedziałek idę do firmy transportowej na rozmowę i słyszałem, że szef pyta ile oczekuje dostać na miesiąc. jazda polega na tym że dostawczakiem jedzie się za granice na 3 tygodnie i na tydzień zjeżdża się do domu. spanie w aucie. jak zapyta ile oczekuje to ile powiedzieć, jakie są stawki w tej dziedzinie transportu. dodam że mam 21 lat i nie posiadam za dużego doświadczenia.
z góry dziękuje i pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sie 2007, 19:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To zależy, bo jak bus ma spanie to ok, a jak nie ma to po tych 3 tygodniach i spaniu na siedzeniach dostaniesz taki wycisk że poczujesz wszystkie kości! Mi kiedyś zaproponowano jazde na busa na 7-10dni i zjazd we dwóch w zwykłej kabinie za 15gr, powiedziałem że nie pojade, bo jeden by musiał spać na podłodze, a też nie miałem zbyt dużego doświadczenia. Więc jeżeli to będzie g**** to nie pchaj się w to. Zależy też ile będziesz robił kilometrów. Ale na Twoim miejscu od razu wołałbym 2tys na ręke minimum, plus polska dieta.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sie 2007, 21:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jeśli chcesz jeździć dostawczakami, to ja osobiście radziłbym Ci szukać roboty, w której będziesz codziennie w domu, a nie raz na 3 tygodnie, po pierwsze różnica pieniężna nie jest aż tak duża, a po drugie trzytygodniowe życie w aucie dostawczym nie należy do zbyt komfortowych z kilku względów. Jeśli znajdziesz dobrą firmę to wyciągniesz ok. 3000zł jeżdżąc "w koło komina", doskonale znam podobny przykład z życia codziennego (rozwożenie materiałów budowlanych).

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]