Witam
Czy ktos z obecnych wie czy jadac samym ciagnikiem z Londynu do Polski musze placic za przejazd autostradami po terytorium Anglii, Belgii, Holandii, Niemiec.
Chodzi mi o sam ciagnik siodłowy bez naczepy.
adam kochany trzeba placic, ale to wyniesie Cie taniej niz calym zestwem. Wiem bo sam jechalem. A na Niemcy masz chyba czytnik
_________________ Bednarski, Nysa
"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma." "Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."- Leszek Foss
Witam drogi kolego musisz płacić jak byś leciał Belgia na pewno bo leciałem z tatą to musieliśmy w Niemczech też, ale tam to w barach są automaty i kupiliśmy bileciki na A2 I jeszcze nie wiem jak z Holandią, prawdopodobnie też musisz płacić, ale o wiele mniej niż całym zestawem, tylko w Niemczech nie ma takiej opcji, że samym ciągnikiem jedziesz jedynie z naczepą lub solówka.............
Kolego w belgi i holandi obowiazuja te same winety kupujesz je na granicy albo cpn kosztuja one 8 euro na dzien a w niemczech wykupujesz tez tylko ze podajesz ze 2 osie i placisz mniej niz za zestaw.Pozdrawiam
Wszedzie trzeba placic bo c.s. maja dmc w dowadach min. 16t albo 18t a sa takie co maja wiecej
"Mnie się wydawało, że myto w Niemczech dotyczy aut o dmc powyżej 12t. Sam ciągnik by się nie łapał."
tu sie dziwie bo wypowiedz sama siebie wyklucza przy min 16 t
pozdrawiam
[ Dodano: Pon, 02.07.2007, 19:05 ]
to jest nieraz smieszne ale jak sa znaki zakaz ruch poj o masie 20 t to na radiu sie slyszy czy na pusto wolna jechac a przecierz to dotyczy dmc w dowodach nawet jak zestaw na pusto bedzie wazy 1 t a dmc bedzie mial 40t bo take maja to chyba jasna sprawa
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 2 gości